De beste tips voor een dagje uit als het regent!
Zie ook:
Delen

De beste tips voor een dagje uit als het regent!

De afgelopen zomer hebben we volop kunnen genieten van het prachtige weer. Helaas lijkt het erop dat we er alweer afscheid van moeten nemen en is de herfst begonnen. Hallo regen! Wil jij er toch lekker op uit dit weekend? Niet getreurd, wij hebben de leukste tips voor een dagje uit als het regent!

Biodanza in Odd Fellow huis Den Helder

Laten we de regendans doen! Biodanza betekent dans van het leven en is letterlijk en figuurlijk in beweging komen. Laat je uitnodigen door de muziek, maak plezier, kom in beweging én tot rust!

De biodanzalessen worden gegeven door Carolien en Barbara op vrijdagmiddag 9 september van 14.30 tot 16.00 uur in het Odd Fellow huis, Texelstroomlaan 4 te Den Helder.

De Holle Bolle Boom

In Tuitjenhorn vind je De Holle Bolle Boom. Een bezoekje aan De Holle Bolle Boom staat garant voor een dag vol speelplezier voor het hele gezin! Bij De Holle Bolle Boom is er vertier voor jong en oud en heb je drie belevenissen: Binnen, Buiten en Plons! Binnen kunnen de kinderen van 0 tot 11 jaar klimmen, springen en glijden. Buiten is er een openlucht speelpark voor kinderen vanaf 4 jaar. En Plons zegt het al: een overdekte waterattractie! Met maar liefst 3 glijbanen, een Fonteinplein en te gekke speeltoestellen in het water geef je jouw kinderen de dag van hun leven.

Kolder in de Kop

in Hollands Kroon opent op 10 en 11 september Kolder in de Kop het nieuwe culturele seizoen. Volg de leukste workshops, bezoek exposities, laat je verwonderen door verhalen, ontdek bijzondere theatervoorstellingen of luister naar muziek. Het leukste aan Kolder in de Kop is is dat de activiteiten plaatsvinden op verrassende locaties, in prachtige musea, op bijzondere erfgoedlocaties of zelfs bij kunstenaars thuis!

Gezonken reddingen

Op de Haaksgronden bij Den Helder liggen talloze vergeten verhalen van schepen die zijn verdwenen. Het Nationaal Reddingsmuseum in Den Helder heeft zeven van deze verhalen uitgebeeld in een indrukwekkende expositie. Deze informatie wordt vormgegeven op een unieke interactieve wrakkenkaart. Met prachtige beelden, geluiden en een wereld boven- en onderwater verwondert deze expositie iedereen. Zeker een bezoekje waard!

Vlindertuin Vlindorado in Waarland

Wist je dat in Waarland je de allergrootste vlindertuin van heel Europa kunt vinden? In Vlindertuin Vlindorado geniet je van de meest mooie en exotische vlinders en vogels! Laat je verwonderen door de bijzondere kleurenpracht in het tropische vlinderparadijs. Naast de vlindertuin is er nog een belevenis, namelijk de Vogeltuin. Een grote inloop volière in de vlindertuin met prachtige (sub) tropische vogels waar je heerlijk doorheen kunt wandelen en van dichtbij de vogels kunt bewonderen.

Kluskeet Makado in Schagen

Natuurlijk wordt er ook aan de kinderen gedacht! De Kluskeet Makado in Schagen is speciaal ingericht voor de kleinste bezoekers. Laat de kinderen gratis meedoen aan een kinderworkshop, laat ze creatief zijn met kleurplaten maken, gek doen tijdens TikTok filmpjes opnemen, glittertattoos zetten en nog veel meer!

Wie het Makado Centrum inloopt, kan niet om de KlusKeet heen. De kleurrijke etalage, muren en inrichting trekken veel bekijks. De KlusKeet wordt ook gebruikt voor bouwvergaderingen, maar die vinden plaats als de kindjes op school zijn. De KlusKeet is open op zaterdag en op zondag tijdens de koopzondagen. De kluskeet is gevestigd in het Makadocentrum.

Verborgen Schatten

In het Marinemuseum in Den Helder kun je nu de nieuwste tentoonstelling bezoeken: Verborgen Schatten. Tijdens deze tentoonstelling zie je verschillende objecten van de Koninklijke Marine vanaf de 17e eeuw tot op heden. Laat je verwonderen door schilderijen, scheepsmodellen, scheepssier, onderscheidingen, scheepsbellen, vaandels, sculpturen en zilverwerk.

 

Formule 1 kijken bij SkagaVenture in Schagen

Kijk met je vrienden, vriendinnen, familie of collega’s de Formule 1 race op groot scherm in het F1 café en om helemaal in de stemming te komen (of blijven) gaan jullie voor of na de race ook nog een heat karten. Voor maar € 29,50 p.p. wordt er een maaltijd geserveerd in thema van het gastland én zijn 2 consumpties inbegrepen. Klinkt als een ideaal uitje toch?

Wil je meer informatie over de allerleukste uitjes in de Kop van Noord-Holland? Voor meer informatie klik hier.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Holland Boven Amsterdam

Delen