Angst is niet de enige reden voor jouw nachtmerrie.
Volgens een onderzoek blijkt namelijk dat er een grotere kans is op een nachtmerrie door verwarring, schuldgevoelens, verdriet en boosheid. Door deze gevoelens kunnen jouw nachtmerries jou achtervolgen en dit wil je natuurlijk niet. Praat over je gevoelens en zorg ervoor dat jouw nachtmerries verleden tijd zijn.
Nachtmerries kunnen ervoor zorgen dat jij je beter voelt!
Ook kunnen nachtmerries een oorzaak zijn van stress en zorgen. Wanneer je slaapt pakt je brein deze gevoelens op en verwerkt deze in een nachtmerrie. Dit zorgt ervoor dat je als het ware je stress en zorgen verwerkt. Ook onthoud je een nachtmerrie minder goed dan echte herinneringen.
Tijdens een nachtmerrie zijn jouw hersenen klaarwakker.
Wanneer je een nachtmerrie hebt is de kans groot dat je je bevindt in de derde fase van je slaapcyclus. Deze fase wordt ook wel de REM-fase genoemd en hierbij zijn je hersenen zeer actief en maken je ogen veel beweging!
Een nachtmerrie kun je voorkomen!
Om een nachtmerrie te voorkomen, moet je ervoor zorgen dat je niet meer zo laat gaat snacken. Je valt hierdoor minder snel in slaap, waardoor de kans op nachtmerries weer toeneemt. Kijk ook geen enge film en lees geen spannend boek voor het slapen gaan.
Je kunt een nachtmerrie stoppen.
Een groot aantal medici gelooft in ‘lucid dreaming’. Een lucide droom is een droom waarvan je bewust bent tijdens het dromen. Je zou jezelf kunnen trainen om dromen te herkennen en zo de controle overnemen. Hierdoor weet je dat er geen echt gevaar is en zo kan je zelfs het einde van je droom bepalen!