100%NL Magazine pumps
Delen

AU: Moet je een blaar wel of niet doorprikken?

Nu de zon zich steeds vaker laat zien mogen de zomerschoenen weer uit de kast! Heerlijk weer met blote voeten in die prachtige sandalen, ze staan perfect bij je outfit en dan....AU! Een blaar!

Blaren zijn zo irritant! Heb je net die perfecte schoen gekozen voor bij je outfit en dan voel je alweer een blaar opkomen. Maar wat is nou het handigste om met een blaar te doen? Prik je hem door of plak je er een pleister overheen? Hier zijn de meningen duidelijk over verdeeld.

Om maar meteen met het antwoord te komen: het beste is om je blaar af te dekken met een pleister. Wat voor soort pleister je gebruikt maakt niet heel erg veel uit, zolang de pleister maar ruim over de blaar heen zit, plooivrij is en niet kan gaan schuiven. Je blaar droogt dan vanzelf uit.

Veel mensen hebben de neiging om hun blaar door te prikken en het vocht eruit te halen, maar dit moet je juist niet doen! Als je je blaar doorprikt verhoog je namelijk de kans op infecties, en dat wil je al helemaal niet! En wie zich brandt…die moet op de blaren zitten!

Bron: Zorgnu Beeld: iStock

Delen