100%NL Magazine Bison
Zie ook:
Delen

O NEE: Deze nare effecten heeft vocht in huis op je gezondheid!

De herfst is in volle gang en in vele woningen neemt het vocht in huis weer toe. Maar wist je dat het hebben van vocht in je huis nare gevolgen kan hebben voor je gezondheid?

Vocht in huis

Het koelt af buiten en de warme truien kunnen uit de kast. Dat klinkt als de herfst! Nu de temperatuur daalt, doen we er alles aan om het onszelf zo comfortabel mogelijk te maken. Klinkt heerlijk, maar door het dichthouden van alle ramen en deuren kan de luchtvochtigheid in huis verhogen. Wanneer er teveel vocht in huis is kan dit op termijn problemen veroorzaken. Niet alleen voor je huis, maar ook voor je gezondheid.

Wist je dat de kans op reumatische klachten een stuk hoger is wanneer je teveel vocht in je huis hebt? Ook astmapatiënten hebben dan een grotere kans op verergering van de klachten. In samenwerking met het Weerstandfonds maakt Bison mensen van de gezondheidsrisico’s van een vochtige omgeving en vertelt Bison hoe vocht in huis bestreden kan worden.

Wist je bijvoorbeeld dat….
• 1 op de 5 in een huis met vocht – en of schimmelplekken leeft?
• 10% van de gezondheidsklachten gerelateerd kan worden aan vocht -of schimmelproblemen?
• In een vochtig huis je 40% meer kans hebt op het ontwikkelen van verkoudheid, astma en allergieën?

Het is daarom belangrijk om (teveel) vocht in huis te voorkomen om zo een gezonde vochtbalans in huis te creëren.

Bison Vochtvreter®

Een Bison Vochtvreter® apparaat met een ultra-absorberende vochtmagneet, absorbeert het teveel aan vocht uit de lucht en zet dit om in water. Het water wordt opgevangen in de handige opvangbak. De Bison Vochtmagneet bestrijdt vocht gedurende 2 tot 3 maanden. Nadat de vochtmagneet zo goed als opgelost is, kan de opvangbak makkelijk geleegd worden en nagevuld met een nieuwe Vochtmagneet.

 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met BIson

Delen