100%NL Magazine emoties feestdagen
Delen

Zo blijf jij je emoties de baas tijdens de feestdagen

De feestdagen staan voor de deur en brengen de nodige stress met zich mee; winkelen in deze tijden, sociale verplichtingen, noem maar op. Door Corona staan we voor veel meer uitdagingen. Het kan daarom het extra moeilijk zijn om jouw dierbare te moeten missen. Je emoties kunnen daardoor hoog oplopen.

Wellicht ben je het afgelopen jaar iemand verloren. De lege plaats aan tafel bij het kerstdiner voelt dan pijnlijk. Ook een nieuw jaar starten zonder jouw dierbare kan veel emoties oproepen. We geven je een aantal tips om je emoties een plaatsje te geven tijdens deze periode.

Tip 1: Laat je gevoelens toe

Ze mogen er zijn. Trek je even terug om tot jezelf te komen of praat er juist over met de mensen met wie je bent. Het gemis geeft aan dat die persoon veel voor jou betekend heeft. Er is alle begrip als je huilt. Tranen zorgen voor de ontlading van opgekropte emoties. Vaak lucht het zelfs op, al is het maar voor even. Laat ook positieve gevoelens toe. Je hoeft je niet schuldig te voelen als je even geniet.

Tip 2: Plan je agenda niet te vol

Houd tijd vrij om tot jezelf te komen en te ontspannen. Dit kan door even uit te waaien in het bos. De natuur heeft een rustgevende werking op je hersenen. Wanneer je als een berg ergens tegenop ziet, maak dit dan bespreekbaar. Wie weet is er een andere oplossing, ervaar je steun doordat jij je zorgen gedeeld hebt of is het mogelijk om een bezoek een keer over te slaan. Neem vooral de tijd.

Tip 3: Besteed aandacht aan de persoon die je mist

Maak bijvoorbeeld ruimte in jouw agenda om een traditie die je met die persoon had toch te doen, hoe moeilijk ook. Vraag daarbij eventueel support van andere dierbaren om je heen. Maar besteedt ook aandacht aan jezelf. Zorg voor afleiding, zodat je niet alleen bent met je gedachten. En ook hierbij geldt, doe het in jouw tempo. Slaap voldoende, eet gezond en blijf in beweging.

Tip 4: Neem een supplement die goed is voor een geestelijke balans

Neem RESCUE® PLUS met vitamine B5* en B12** mee in je tas voor die momenten dat het je toch even teveel wordt. Het ondersteunt je bij geestelijke druk en in stresssituaties. RESCUE® is een product op natuurlijke basis en kan langere tijd gebruikt worden. Het is geschikt voor het hele gezin en is verkrijgbaar als spray, druppels en pastilles. Vraag ernaar bij jouw drogisterij, gezondheidswinkel of kijk op bachrescue.nl.

 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Rescue.

Delen