100%NL Magazine sporten
Delen

Zo begin jij de dag met veel energie zónder koffie te drinken!

Heb je jezelf voorgenomen om minder cafeïne te drinken, of je lust je gewoonweg geen koffie? Dan is het voor jou waarschijnlijk soms moeilijk om energiek je dag te beginnen. Gelukkig bestaan er ook andere manieren waardoor jij de hele dag alert blijft zonder dat je daarvoor koffie hoeft te drinken!

Ga rechtop zitten

Zit jij te knikkebollen op je werk? Probeer dan eens rechtop te gaan zitten. Als mensen weinig energie hebben, gaan ze vaak hangen in hun stoel. Terwijl dit er juist voor zorgt dat je steeds vermoeider wordt! Daarnaast is het ook nog eens goed voor je houding. 😉

Loop een rondje buiten

Ga tijdens de pauze een rondje lopen! Neem je gezelligste collega mee en verken de omgeving van je werk. Je bent én actief bezig én je bent erna veel productiever! En het is natuurlijk enorm gezellig.

Powernap doet wonderen

Wetenschappers beweren dat een powernap ontzettend goed is voor je! Je laadt jezelf als het ware eventjes op. Al is het maar een half uurtje! Zoek een rustig plekje op werk waar je even met je hoofd op je armen kunt dutten. Niemand die het je kwalijk neemt.

Beweeg de heel dag

Een wandeling tijdens de lunchpauze doet al wonderen, maar als je ’s ochtends vroeg al begint met bewegen, begin je energiek de dag! Neem een keer de fiets naar je werk of ga een rondje hardlopen.

Kauwgom kauwen

Het ziet er misschien enorm ordinair uit, maar kauwgom kauwen zorgt ervoor dat je de hele dag alert blijft. Door de kauwen kun je je namelijk veel beter concentreren. Maar let wel op dat je niet asociaal met je mond open kauwt.

Bron Grazia | Beeld: iStock

Delen