100%NL Magazine Stichting ALS
Delen

Geert Jongeneel (44) heeft ALS: ‘Je leven stort in’

De ziekte ALS is een van de meest ernstige aandoeningen van het zenuwstelsel, op dit moment overleeft geen enkele patiënt de diagnose. De gemiddelde levensverwachting na de eerste symptomen is 3 tot 5 jaar. Daarom is het heel belangrijk voor Stichting ALS Nederland om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar deze dodelijke ziekte.

Geert Jongeneel (44)

In 2018 krijgt Geert Jongeneel (44 jaar) de diagnose ALS. In een prachtige documentaire reeks genaamd ‘ALS alles anders wordt’ krijgen we een inkijkje in zijn leven. Hoe gaan hij en zijn gezin om met de diagnose van een dodelijke ziekte? En wat is de impact hiervan op hun dagelijks leven? Je ziet het in aflevering 1.

Documentairemaker: Olaf Koelewijn
Documentaire mede mogelijk gemaakt door: Stichting ALS Nederland en Omroep Gelderland

Wat is ALS?

Bij ALS (amyotrofische laterale sclerose) vallen je spieren één voor één uit. Na de eerste symptomen leven patiënten gemiddeld nog drie tot vijf jaar. In Nederland leven zo’n 1.500 mensen met ALS, of de aanverwante ziekten PSMA en PLS. Ieder jaar komen er 500 nieuwe patiënten bij en overlijden er ook 500.

Stichting ALS Nederland financiert wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en behandeling van ALS, PSMA en PLS. Patiënten is maar weinig tijd gegund. Daarom zetten zij zich ook in voor een betere kwaliteit van zorg en leven van patiënten en hun naasten. Het noodzakelijke onderzoek is afhankelijk van donaties. Help Stichting ALS Nederland een wereld zonder ALS te realiseren.

Doneer direct!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Stichting ALS Nederland

Delen