100%NL Magazine Het Vergeten Kind
Delen

MOOI: Het gezin van Gerard wordt verrast met geweldig uitje

Het samengestelde gezin van Gerard heeft het financieel zwaar, waardoor uitstapjes onmogelijk zijn. Maar onlangs kon het gezin mee op Heppie Tour, georganiseerd door Het Vergeten Kind, naar DierenPark Amersfoort. Met lachende gezichten en sprankelende ogen zag Gerard hoe dit uitstapje een bijzondere band tussen de kinderen creëerde. "Het heeft onze band zeker versterkt," vertelt Gerard vol dankbaarheid.

Gerard is afgekeurd en kan daarom niet werken. Hij krijgt nauwelijks hulp van de gemeente. Maar Gerard laat zich niet uit het veld slaan. Hij zet alles op alles om thuis een fijne plek te creëren voor de kinderen. Het huis is omgetoverd tot een waar speelparadijs, met een zwembad, trampoline en een kist vol speelgoed.

Uitstapjes zijn financieel niet haalbaar

Het zijn de uitstapjes buitenshuis die gewoonweg niet haalbaar zijn. Gerard: “Uitstapjes maken doen we graag, maar financieel is er niet veel mogelijk.” Het doet hem zichtbaar pijn dat de kinderen de dupe zijn van zijn financiële situatie. Het uitstapje naar DierenPark Amersfoort was dan ook een grote verrassing voor het gezin. Het geeft het gezin de kans om even uit hun omgeving te ontsnappen, onbezorgd te zijn en met elkaar plezier te maken.

Meer dan plezier

Voor Gerard is zo’n dagje uit meer dan alleen plezier: “Het is belangrijk dat we zo nu en dan uit onze omgeving worden gehaald. Zodat we elkaar weer op een nieuwe manier leren kennen. Om de band te versterken. De kinderen met elkaar, maar ook ik met de kinderen.” En die band werd inderdaad versterkt. Een van de kinderen vertelt hoe zo’n dagje uit naar DierenPark Amersfoort de relatie tussen haar en haar zusje heeft veranderd. “Eerst kon ik niet zo goed met mijn zusje opschieten, maar in de dierentuin hebben we veel met elkaar gelachen.” Ze zoeken elkaar nu veel meer op en hebben het weer leuk samen. “We gaan vaak tv kijken in het tuinhuis of komen hier samen even tot rust.”

Doneer een Onvergetelijke Kerst(box)

Met de Onvergetelijke Kerst(box) geeft Het Vergeten Kind gezinnen als die van Gerard een onbezorgde dag.

Deze kerstvakantie wil de stichting minstens 5.500 vergeten kinderen een onvergetelijke kerst bezorgen.

Doe mee en doneer een Onvergetelijke Kerst(box).

 

100%NL Magazine Het Vergeten Kind

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Het Vergeten Kind

Delen