100%NL Magazine FarmCamps
Delen

Boeken maar: dít zijn de leukste glampings voor jonge kinderen!

Zijn jullie klaar voor een boerenleuke break? Beleef met je kids het ultieme plattelandsgeluk in een hippe glampingtent! Kies voor ponyplezier, koeien knuffelen of het veld op gaan; een boerderijvakantie is simpelweg een feestje in eigen land!

Op zoek naar een leuk weekendje weg of vakantie met de kinderen in Nederland? Kom met het hele gezin logeren op een van de boerderijen van FarmCamps en beleef een unieke ervaring. Overnacht in een echte glampingtent en duik een heel verblijf lang in het authentieke boerenleven. Of je nu kiest voor een paardenboerderij, een melkveeboerderij of een akkerbouwboerderij, de bijzondere accommodaties verspreid over heel Nederland bieden voor ieder wat wils.

1 – Een weekendje weg of vakantie op een akkerbouwboerderij

Op Oranjepolder en De Kamperhoek worden onder andere tarwe, aardappelen, suikerbieten, uien en maïs verbouwd. Terwijl je meegaat op een ritje met de platte wagen of een van de vele trekkers, kun je alles leren over gewassen verbouwen. Ook zijn er tal van dieren op de boerderij te vinden, van varkens en kippen tot schapen, geiten, ganzen, katten en konijnen. Een weekend vol dieren voeren, knuffelen en genieten van het buitenleven!

FarmCamps De Kamperhoek

De Kamperhoek

2 – Een weekendje weg of vakantie op een paardenboerderij

Voor de paardenliefhebbers is een verblijf op een van onze paardenboerderijen een droom die uitkomt. Hier kunnen de kinderen de hele dag door knuffelen en helpen met de pony’s en paarden verzorgen. Of maak een mooie wandeling met een pony op boerderijen zoals Breehees, De Smulhoeve, De Buitenhoeve, De Bosrand, Fleur Stables en Five Star. En voor wie serieus wil leren paardrijden, zijn er zelfs rijlessen beschikbaar op een aantal van de paardenboerderijen.

100%NL Magazine FarmCamps

De Smulhoeve

3 – Een weekendje weg of vakantie op een melkveeboerderij

Leer alles over het verzorgen van koeien en help de boer met melken en het verzorgen van kalfjes. Op boerderijen zoals Den Branderhorst en BoeBaDoe kun je zelfs koeien knuffelen, en op BoeBaDoe en De Kalverliefde zijn er ook nog kalfjes om te knuffelen! Een leerzaam en gezellig weekend op het platteland.

Den Branderhorst

Den Branderhorst

4 – Een weekendje weg of vakantie op een schapenboerderij

Op boerderijen zoals Mariekerke kun je schapen melken, scheren en verzorgen. Misschien kun je zelfs genieten van pasgeboren lammetjes! En binnen enkele minuten ben je op een van de prachtige stranden van Walcheren, the best of both worlds!

Mariekerke

Mariekerke

5 – Een weekendje weg of vakantie op een speel- en leerboerderij

Ontdek op boerderijen zoals Five Star hoe je van aardappelen chips maakt en leer op een leuke manier van alles over dieren, planten en de natuur. Ook voor ouders valt er genoeg te leren en te genieten van dit bijzondere weekendje weg.

Five Star

Five Star

Ben je klaar voor een onvergetelijk weekend op de boerderij? Boek dan nu direct jouw verblijf bij FarmCamps of ontdek alle locaties!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met FarmCamps

Delen