100%NL Magazine Golden Earring
Zie ook:
Delen

Gesigneerde Golden Earring portretten onder de hamer, opbrengst voor Stichting ALS

Ben jij fan van Golden Earring of liefhebber van Nederlandse rock? Grijp dan nu jouw kans om een uniek collectors’ item te bemachtigen! Stichting ALS Nederland organiseert samen met Soundz Live, het vrijdagavond programma van Radio Veronica, een online veiling die volledig in het teken staat van gitarist George Kooymans en Golden Earring. Bied tot aanstaande vrijdag 21:00 uur mee op een van de drie gesigneerde portretten van Golden Earring. De opbrengst gaat naar de strijd tegen ALS, de dodelijke ziekte waar George door getroffen is.

Mooie ingelijste en door de bandleden van Golden Earring gesigneerde portretten

Tekenaar John van Ierland heeft twee portretten getekend: één van George Kooymans en één van de gehele band Golden Earring, waarvan hij een gelimiteerd aantal hoogwaardige afdrukken heeft gemaakt. Van deze portretten worden er drie geveild. De portretten met de volledige Golden Earring bevatten de handtekeningen van alle bandleden. En dat is bijzonder, want het is maar liefst zestien jaar geleden dat de band gezamenlijk iets gesigneerd heeft. De piëzografie met een soloportret van George Kooymans is door hemzelf gesigneerd. De bandleden hopen dat de gesigneerde portretten veel gaan opleveren. Cesar Zuiderwijk: “John bood ons (Rinus, Barry en mij) ook een piëzografie aan. Dat wilden we niet, want er moeten zoveel mogelijk opbrengsten naar de strijd tegen ALS.” Daarnaast heeft popfotograaf Kees Tabak de originele foto van Golden Earring beschikbaar gesteld, waarop belangstellenden ook kunnen bieden.

Stijd mee tegen ALS

De veiling loopt tot vrijdag 25 maart 21:00 uur op www.alsveiling.nl. De opbrengst is bestemd voor onderzoek naar de dodelijke zenuw/spierziekte ALS. Begin februari 2021 kwam het verdrietige nieuws naar buiten dat George de ziekte ALS heeft, waarna de band besloot in zijn geheel te stoppen. De ziekte ALS is nog altijd een dodelijke ziekte. Na de eerste symptomen leven patiënten met ALS gemiddeld nog drie tot vijf jaar. De exacte oorzaak van de ziekte is nog niet bekend en er bestaan ook geen medicijnen die de ziekte kunnen stoppen of genezen. Stichting ALS Nederland financiert wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en behandeling van ALS. Zij zijn hierin volledig afhankelijk van donaties, daarom is jouw steun heel hard nodig. Geen tijd te verliezen.

Bied tot vrijdag 25 maart 21:00 uur mee via www.alsveiling.nl.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Stichting ALS

Delen