100%NL Magazine Pets Place
Zie ook:
Delen

Groene aanslag verwijderen? Dit moet je juist NIET doen!

Ben jij van plan om je tuin helemaal klaar te maken voor de lente? Wij zetten de beste tips én wat je juist niet moet doen voor je op een rijtje.

Tuin lenteklaar maken

Steeds vaker laat het voorjaarszonnetje zich zien. Langzaam maar zeker laten we de winter achter ons en maken we ons klaar voor een zonnige lente. En bij een zonnige lente hoort natuurlijk ook een lekkere tuin om éxtra van het zonnetje te genieten. Tijd om je tuin lenteklaar te maken!

Voor je de handen uit de mouwen steekt is het goed om van tevoren een plan te maken. Een goede voorbereiding scheelt niet alleen het halve werk, maar is ook heel erg nuttig! Wij zetten de beste do’s én don’ts voor je op een rijtje.

Groene aanslag verwijderen

Een heel veel voorkomend probleem en een doorn in ieders oog is natuurlijk de groene aanslag. Groene aanslag is een natuurlijke groei van algen en wieren en verschijnt voornamelijk op de plekken waar de zon zich niet veel laat zien. Na het verwijderen van de groene aanslag ziet je tuin er gelijk een stuk schoner en netter uit, dus hup: aan de slag!

Er zijn verschillende manieren waarop je de groene aanslag kunt verwijderen en het liefst zijn we er zo snel mogelijk van af. Met déze manieren verwijder je op de juiste manier de groene aanslag:

  • Anti-groene aanslag middelen: Er bestaan verschillende anti-groene aanslag middelen om de groene aanslag op materialen zoals steen, hout en kunststoffen weg te halen. Wil je een grotere oppervlakte reinigen van de groene aanslag? Kies dan voor een concentraat. Let op: deze moet je wel verdunnen met water maar je kunt er wel 200m2 tot 500m2 mee behandelen.
  • Gebruik van biociden in een spuit: Er bestaan ook drukspuiten met een spuitscherm om zo de groene aanslag te bestrijden. In deze spuit voeg je het concentraat met biociden verdunt met water toe. Je zult zien dat de groene aanslag na een paar dagen zal afsterven.
  • Mechanische bestrijding: En dan is er ook nog het echte werk: de mechanische bestrijding. Wil je liever niet met de anti-groene aanslag middelen aan de slag, kies dan bijvoorbeeld voor de Gloria Multibrush Onkruidborstel. De groene aanslag verdwijnt als sneeuw voor de zon!

Wat je niet moet doen om groene aanslag te verwijderen

Natuurlijk zijn er nog meer manieren om de groene aanslag aan te pakken, maar deze manieren zijn niet altijd effectief en zorgen op langere termijn juist voor nog meer problemen.

  • Hogedrukreiniger: Het lijkt zo gemakkelijk en snel: de hogedrukreiniger. Maar weet dat als je de groene aanslag weghaalt door middel van een hogedrukreiniger, je volgend jaar met een groter probleem zit. Door het gebruik van een hogedrukreiniger worden je tegels en stenen juist meer beschadigd, waardoor de groene aanslag volgend jaar nóg dieper erin komt te zitten. Dit jaar ben je dan wel lekker snel klaar, maar volgend jaar zul je dan veel meer moeite moeten doen om de groene aanslag te verwijderen.
  • Chloor: Helaas wordt chloor heel veel gebruikt voor het verwijderen van groene aanslag. Chloor is hartstikke schadelijk voor de natuur en voor de dieren. Doordat je met chloor aan de slag gaat trekt dit chemische goedje in het grondwater waardoor het de planten en de dieren onder-en boven de groen schade toebrengt. En dat willen we natuurlijk niet.

Meer tips om je tuin lenteklaar te maken

Ben jij de strijd met de groene aanslag aangegaan en is je tuin alweer een stukje opgeknapt? Lekker bezig! Maar hier houdt het natuurlijk nog niet op, er zijn nog veel meer manieren om je tuin lenteklaar te maken.

Rome is ook niet op één dag gebouwd dus neem de tijd. Stapje voor stapje. Als je er klaar voor bent kan je na de groene aanslag deze volgende taken ook nog oppakken:

Nóg meer tips en informatie om je tuin lenteklaar te maken vind je bij Pets Place.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Pets Place

Delen