100%NL Magazine Gwendy
Delen

Gwendy: ‘Het coronavirus maakt me niet bang, maar wel voorzichtig’

Gwendy is collectant van de Hartstichting en onderging zelf een hartoperatie. Hoe beleeft zij deze periode rondom het coronavirus? Ze legt uit hoe ze er mee omgaat en vertelt waarom het zo belangrijk is dat iedereen, juist nu, doet wat hij kan om anderen te helpen.

Het is voor de hele wereld een ontzettende spannende tijd. Het coronavirus grijpt steeds meer om zich heen en we hopen met z’n alle natuurlijk dat we gezond mogen blijven. Voor hart- en vaatpatiënten is het nog een stukje spannender, want zij kunnen ernstig ziek worden door het coronavirus en lopen zelfs meer kans om eraan te overlijden.

Gwendy is collectant van de Hartstichting en onderging zelf ook een hartoperatie van maar liefst 12 uur. Hoe gaat zij om met het coronavirus? Gwendy: ‘Onlangs bleek dat hart- en vaatpatiënten zieker kunnen worden van het coronavirus dan gezonde mensen. Voor mij betekent dat niet dat ik nu bang ben, maar ik ben wel voorzichtig.’

Digitaal Collecteren Hartstichting

Vanwege het coronavirus komen Gwendy en duizend andere collectanten begin april niet persoonlijk langs de deur om te collecteren. Terwijl de Hartstichting juist nu alle hulp en giften hard nodig heeft.

Gwendy: ‘Mensen hebben een groot hart voor elkaar en er wordt veel naar elkaar omgekeken. Iedereen doet wat hij kan, dat vind ik mooi. Ik hoop ook dat de Hartstichting veel steun krijgt. Juist nu hun collecte niet door kan gaan terwijl ze zulk belangrijk onderzoek doen.’

Daarom wordt er dit jaar digitaal gecollecteerd door de Hartstichting. Geef dit jaar snel en eenmalig digitaal een gift en help mee! En juist nu we belangrijk onderzoek doen naar hartschade rondom het coronavirus zijn online giften hard nodig. Na je donatie kun je als dank gratis een digitaal receptenmagazine downloaden!

Geef nu aan de Hartstichting

Dit artikel is geschreven in samenwerking met De Hartstichting.

Delen