100%NL Magazine hond schattig
Delen

Dit zijn 8 tekenen dat je hond van je houdt!

Wat zou het toch handig zijn als honden konden praten... Helaas zit dat er tegenwoordig (nog? ;-)) niet in, máár met deze 8 signalen laat je hond wel zien dat hij van je houdt!

1. In je ogen staren

Staart je hond je in de ogen? Dan is hij je aan het knuffelen met zijn ogen, aldus hondenexpert Brian Hare. Er wordt dan een hormoon vrijgemaakt, genaamd oxytocin, wat er ook voor zorgt dat ouders een band opbouwen met hun baby.

2. Gapen als jij ook gaapt

Bij mensen wist je hier vast al van, maar ook bij honden werkt het zo! Honden zijn namelijk gefokt om mensen te begrijpen, dus gapen zij ook wanneer zij iemand zien gapen om wie zij geven.

3. Tegen je aan leunen

Er kunnen verschillende redenen zijn dat je hond tegen je aanleunt; hij kan bijvoorbeeld bang zijn. Dan laat hij zien dat hij zich veilig voelt bij jou. Is er geen reden om bang te zijn, dan laat hij zien dat hij van je houdt!

4. Knuffelen na het eten

Komt je hond na zijn maaltijd met je knuffelen? Dat is volgens Gregory Berns een sterk signaal dat hij van je houdt en je erg belangrijk vindt in z’n leven.

5. Rustig blijven als je weggaat

Blijft jouw hond rustig liggen of zitten wanneer jij weg gaat? Dan is dat een teken dat hij gek op je is en dat hij erop vertrouwt dat je terug komt. Raakt hij juist in paniek? Dan kan dat wijzen op scheidingsangst.

6. Enthousiast verwelkomen

Verwelkomt jouw hond je altijd enthousiast wanneer jij thuiskomt door bijvoorbeeld te springen of te zwiepen met zijn staart? Dan is hij overduidlijk gek op je!

7. In jouw kamer slapen

Slaapt je hond het allerliefste in jouw kamer (of dat nou mag of niet)? Dan laat hij zien dat hij loyaal is aan jou en dat hij niet gescheiden wil worden van zijn ‘roedel’.

8. Lievelingsspeeltje naar jou brengen

Wanneer je hond zijn of haar lievelingsspeeltje naar jou toe brengt, laat dat zien dat hij jou ziet als roedelleider. Hij wil jou blijmaken door zijn leukste speeltje aan jou te geven, want jij vindt die vást net zo leuk als hem. Daarnaast is het natuurlijk een teken dat hij met je wil spelen.

Bron: Snuffelblog.nl

Delen