Zó bezorg je jouw huisdieren de beste jaarwisseling
Delen

Zó bezorg je jouw huisdieren de beste jaarwisseling

Het eind van het jaar is alweer in zicht en daarbij hoort vuurwerk afsteken, oliebollen eten en champagne drinken. Veel gezelligheid en daar houden onze huisdieren ook van. Maar de laatste dag van het jaar kan ook heel eng zijn door al dat luide vuurwerk van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat! Wat kan jij doen om jouw huisdier door deze spannende dag heen te helpen?

Wat we vaak vergeten is dat onze huisdieren vaak veel beter kunnen horen dan wijzelf. Een knal die voor ons hard klinkt, klinkt voor hen vaak minstens 10 keer harder. Logisch dat ze schrikken en niet weten waar ze het moeten zoeken met oudjaarsdag en al die bijbehorende knallen. Hieronder een aantal tips waardoor je huisdier minder last heeft van het vuurwerk en de harde knallen.

Blijf bij hen

Laat je huisdier niet alleen thuis en biedt hem extra veiligheid en het gevoel van bescherming door dichtbij hem te blijven.

Pension

Is je huisdier echt angstig voor vuurwerk, overweeg dan een pension te bespreken waar geen vuurwerk in de directe omgeving wordt afgestoken.

Training

Door training kun je je huisdier leren om te gaan met vuurwerk. Doe deze training uitsluitend met een gediplomeerde gedragstherapeut.

Niet straffen

Straf je huisdier nooit als deze angstig is. Hierdoor gaat hij het alsmaar enger vinden en is er zelfs een kans dat hij agressief gaat reageren.

Kleed

Heb je een konijn en/of cavia buiten staan? Leg een kleed over het hok. Dit beschermt tegen eventueel tegen het hok aankomend vuurwerk. Ook horen en zien de diertjes het vuurwerk minder. Je kunt het hok tijdelijk in de schuur of in huis zetten.

Vogels

Bij een volière kun je een groot kleed voor de volière hangen. Nog beter, zorg dat je vogels in het nachtverblijf zitten.

Niet thuis?

Last but not least, ben je onverhoopt niet thuis bij je huisdier, zorg dan dat de muziek aanstaat, het licht aan is en dat de gordijnen gesloten zijn.

Ben je op zoek naar meer tips voor jouw huisdier? Kijk dan op www.vitakraft.nl/tips.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Vitakraft

Delen