100%NL Magazine huisdier verkoeling
Delen

Denk aan je huisdieren en zorg voor genoeg verkoeling!

De zon schijnt, de temperaturen lopen op en wij genieten met volle teugen! Maar let op, de hitte kan zeer gevaarlijk zijn voor je geliefde huisdier. Daarom is het van groot belang dat je voor genoeg verkoeling zorgt!

Waar wij zelf dagen lang kunnen genieten van het prachtige weer is het voor dieren toch even anders. Het kan zelfs zo heftig zijn dat de warmte zorgt voor overhitting en in sommige gevallen dodelijk kan zijn voor je huisdier. Maar hoe weet je nu wanneer het te heet is voor je huisdier? Vaak kan je het al voelen aan het lichaam van het dier en merk je het aan de snelle ademhaling. Voor ieder diersoort zijn er verschillende manieren om voor verkoeling te zorgen.

Voor alle dieren is het van belang om tijdens de warme dagen voor voldoende drinkwater te zorgen.

  • Voor honden en katten zijn er ook speciale badjes, ijsjes of verkoelende spelletjes verkrijgbaar.
  • Heb jij een paard? Dan is een liksteen zeker een aanrader! Likstenen zitten vol met aanvullende voedingssupplementen die je paard tijdens de warme dagen extra nodig heeft.
  • Ook voor konijnen en knaagdieren zijn er tal van mogelijkheden om voor verkoeling te zorgen. Zo kan je verfrissende koelplaten in het hok plaatsen of gebruik maken van een drinkfleshoesje om het drinkwater lekker koel te houden.
  • Het klinkt misschien gek, maar ook vissen en planten in je aquarium kunnen last hebben van de warmte! Zorg er daarom voor dat je tijdens de hete zomerdagen je aquarium goed koelt!

Kijk voor meer tips en informatie over verkoeling voor je huisdieren hier!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Pets Place

Delen