100%NL Magazine Vleugels
Delen

Intieme verhalenbundel Vleugels geeft rake inzichten voor heling van psychologisch leed en het vinden van levensgeluk

Veel mensen ervaren ‘klein leed’ in hun leven: ogenschijnlijk normale situaties en interacties die gedragspatronen vormen en daarbij vervelende groeven achterlaten. De negatieve impact hiervan op iemands gevoelsleven, zelfbeeld en overtuigingen leiden later dikwijls tot zwaarte en verdriet. In debuut Vleugels, dat in juni is verschenen, neemt Baukje ten Herkel lezers met compassie, zelfspot en wijsheid mee in diepgaande en soms aandoenlijke ervaringen tijdens haar zoektocht naar meer levensgeluk.

Van ratrace naar levensgeluk

Empowermentcoach Baukje ten Herkel, voormalig manager in de multinational ratrace en moeder van twee, houdt zich sinds haar achttiende bezig met het vinden van meer licht en levensgeluk. Ruim vijfentwintig jaar lang onderzocht ze alles op het gebied van zelfontwikkeling; van coaching, familieopstellingen, traditionele psychologische therapieën en meditatie tot psychedelica, sjamanisme, eeuwenoude Oosterse levenswijzen en diepzielduiken. Haar avonturen leidden tot bijzondere ervaringen, impactvolle inzichten en soms hilarische situaties.

Inspirerende rollercoasters

Of Baukje nu vertelt over de woelige relatie met haar moeder, haar eerste werkervaringen in de systeemwereld van corporates, miskenning van haar innerlijke leven of spirituele ontmoetingen: haar verhalen zijn kleine rollercoasters vol gevoelsonderzoek, wonderlijke wendingen en krachtige inzichten om je eigen kracht terug te vinden. Voor lezers die echt aan de slag willen met hun ontwikkeling naar zelfliefde is er een extra hoofdstuk met eenvoudige, intensieve oefeningen. 

Lichte schrijfstijl en relativerende humor

Baukje schrijft haar herkenbare en waargebeurde verhalen met lichte pen en relativerende humor à la bestsellerauteurs als Glennon Doyle en Sophie Zeestraten. Daarmee is Vleugels een heerlijk boek dat lezers inspireert om hun verlangens te ontdekken, nieuwe wegen te bewandelen en hun eigen kracht te vinden om meer uit het leven te halen.

“Impactvolle jeugdervaringen, uitdagende ouder-kindrelaties, eenzaamheid, leegte en burn-out… Baukje reikt met lichte pen inzichten en helingmethodes aan die voor ons allemaal van toepassing kunnen zijn.”  Tijn Touber, auteur en meditatieleraar

“Wie helemaal zichzelf durft te zijn is vrij en krijgt vleugels. Dit boek is voor eenieder die wil groeien in zichzelf en wil genieten van een leven vol rust, liefde en vertrouwen.”
Toekie van Apeldoorn, transformatie coach en Psycholoog des Vaderlands

Over de auteur

Baukje (1977) is empowermentcoach, trainer, spreker en schrijver. Na twaalf jaar in diverse marketing- en salesfuncties bij Heineken, zette ze als managing director Stichting Return to Sender weer op de kaart. Onder het motto ‘het mooiste wat je kunt worden is jezelf’ koos ze er daarna voor om haar verlangen te volgen en mensen te helpen hun vleugels terug te vinden. Vleugels is Baukjes eerste boek.

www.baukjetenherkel.nl

 

 

Delen