100%NL Magazine Krajicek
Delen

Dít is waarom het zo belangrijk is dat kinderen dagelijks bewegen!

Jong of oud, heel sportief of juist niet: beweging is goed voor iedereen! Vooral voor opgroeiende kinderen is beweging essentieel. Niet alleen voor het lichaam, maar ook voor de geest. Ondanks dat dit algemeen bekend is, beweegt bijna de helft van de Nederlandse kinderen veel te weinig. En dat moet anders!

Alle voordelen op een rijtje

Zoals al eerder genoemd is dagelijkse beweging voor opgroeiende kinderen hartstikke belangrijk. Kinderen tussen de 4 en 18 jaar zouden eigenlijk iedere dag een uur aan beweging moeten hebben, maar uit onderzoek blijkt dat bijna de helft van alle kinderen in Nederland dit bij lange na niet halen. En dat is jammer, want er zijn zoveel voordelen op te noemen!

  • Allereerst: het helpt een kind om fit en gezond te blijven.
  • Vermindert gewicht en vetmassa
  • Geeft een boost aan het zelfvertrouwen
  • Verbetert de coördinatie en motoriek
  • Kinderen worden handiger en leniger
  • Versterkt de spieren en de botten (heel belangrijk bij kinderen!)
  • Vermindert of voorkomt diabetes
  • Verbetert humeur en focus en dus daarmee ook gelijk de schoolprestaties

De Krajicek Foundation

Kinderen die regelmatig buiten spelen en sporten zijn vrolijker, gezonder en ontwikkelen sneller hun talenten. Daarom legt de Krajicek Foundation door heel Nederland Playgrounds aan. Dat zijn sociaal veilige plekken dichtbij huis zodat alle kinderen in Nederland veilig en onbezorgd kunnen sporten. Daarnaast is het ook een plek om vriendjes en vriendinnetjes te ontmoeten en om te maken. Maar dat is niet alles, naast de Playgrounds organiseert de Krajicek Foundation ook landelijke (sport)bijeenkomsten. Één daarvan is de Winter Games.

Winter Games

Sinds de start van de Winter Games in de kerstvakantie zijn door heel Nederland al zo’n 15.000 jongeren in beweging gebracht. De Winter Games hebben als doel om, met extra sport- en spelactiviteiten, jongeren te motiveren in beweging te komen. Tijdens de coronapandemie krijgen jongeren vooral te horen wat er allemaal niet mag én niet kan. Daarom is het belangrijk om hen, juist nu, een positieve impuls te geven zodat ze positiever de donkere wintermaanden door kunnen komen.

“Sport is cruciaal voor de mentale, sociale en fysieke ontwikkeling van jongeren. Het is daarom van groot belang dat we hen binnen de maatregelen hiervoor de mogelijkheid aanbieden en hen zo ondersteunen om deze periode positiever door te komen. Het grote aantal jongeren dat tot nu al heeft meegedaan aan de Winter Games maakt deze behoefte echt duidelijk. Ik ben heel blij dat we jongeren hierin kunnen ondersteunen”, aldus Gerlinde van Raalte (directeur Krajicek Foundation). De Winter Games zijn gestart tijdens de Kerstvakantie en lopen door tot eind februari. De Winter Games worden gehouden op 500 verschillende locaties, met 1.000 sport- en spelactiviteiten en brengen maar liefst 15.000 jongeren in beweging! Meer informatie over de Winter Games? Die vind je hier!

Ga jij ook voor een sportieve en sociale samenleving? Steun de Krajicek Foundation dan op jouw manier.

100%NL Magazine Krajicek

Dit artikel is geschreven in samenwerking met de Krajicek Foundation

Delen