Last van hooikoorts? Wij geven je tips om de klachten te verminderen
Zie ook:
Delen

Last van hooikoorts? Wij geven je tips om de klachten te verminderen

De tijd van niezen, tranende ogen en last van je luchtwegen is aangebroken: het hooikoortsseizoen! Geen pretje voor mensen die allergisch zijn voor pollen. Genezen van hooikoorts kun je helaas niet, maar er zijn altijd manieren om de symptomen te verminderen. Wij geven je een aantal tips die je leven met hooikoorts een stukje makkelijker gaan maken.

Één ding is zeker: hooikoortsklachten zijn vervelend! Wil je je hooikoortsklachten verlichten? Dan hebben we goed nieuws. Wij hebben namelijk wat handige tips tegen hooikoortsklachten voor jou.

Tip 1 Zet je zonnebril op

Heb je veel oogklachten door hooikoorts? Of de zon schijnt of niet: zet altijd een zonnebril op als je buiten bent. Zo zijn je ogen goed afgeschermd en komen ze minder in contact met het stuifmeel dat in de lucht zit.

Tip 2 Laagje vaseline doet wonderen

Breng vaseline aan op de binnenkant van uw neus en rond de ogen. Dit voorkomt dat het stuifmeel het slijmvlies bereikt. Een deel van de pollen zal aan het laagje vaseline kleven, waardoor er minder pollen in jouw neus terecht zullen komen.

Tip 3 Spoel je ogen met lauw water of gebruik een vochtig washandje

Wrijf niet in uw ogen! Wrijven kan ontstekingen en irritaties tot gevolg hebben. Verminder de irritatie door te spoelen met lauw water. Ook als je een vochtig washandje op jouw ogen plaatst, kan je de irritatie verminderen.

Tip 4 Plaats een luchtreiniger

Plaats een goede luchtreiniger welke de pollen uit de lucht filtert of vernietigd. Een goed voorbeeld van zo’n luchtreiniger is de Moa Air Purifier en Cooler 3 in 1. De reiniger verbetert de luchtkwaliteit. Hierdoor kun je vrij kunt blijven ademen. Zo wordt je minder vaak wakker en wordt je in de ochtend ook niet meer wakker met een verstopte neus.

Tip 5 Laat je was niet buiten drogen

Droog natte was bij voorkeur binnen zodat het stuifmeel niet op de kledij kan waaien. Wilt u toch buiten drogen? Doe dit dan vlak na een regenbui.

Tip 6 Neem een douche voor het slapen gaan

Was of spoel uw haar voor het slapengaan om stuifmeelkorrels te verwijderen. De pollen komen dan niet op je hoofdkussen terecht. Als je weet dat je de hele dag tussen de pollen hebt gelopen, doe dan ook direct je kleding in de was.

 

Bron: allergiezorg en Prevalin. Beeld: ISTOCK

Delen