100%NL Magazine Burgers' Zoo
Delen

CUTE: Bezoek de leeuwenwelpjes in Burgers’ Zoo!

In juli 2020 zijn er op een mooie zomeravond, voor de ogen van bezoekers, in het Arnhemse dierenpark Burgers’ Zoo twee schattige leeuwenwelpjes geboren. Ze moesten tot negen weken in een verblijf achter de schermen zitten, waar ze rustig en beschut met hun moeder konden doorbrengen. Inmiddels zijn de leeuwtjes groot genoeg en kunnen bezoekers ze komen bekijken.

Na zes weken kregen de leeuwenwelpjes hun allereerste inenting, tegen katten- en niesziekte. De welpjes zijn er niet aan gewend door mensenhanden aangeraakt te worden, dus ze reageerden erg fel op de inenting: precies zoals ze in het wild ook zouden doen. Deze reactie toonde dan ook aan dat de leeuwtjes kerngezond zijn. Na negen weken kregen ze hun tweede inenting en nu is het dan eindelijk zover: ze mogen ook voor de schermen en kennismaken met de andere leeuwen! De andere leeuwen zijn nieuwsgierig naar de jongen, maar hun moeder wil ze nog goed verdedigen. Naast de moeder leven er nog een leeuwin en een leeuwenman in Burgers’ Zoo, de welpjes krijgen dus genoeg aandacht.

Bezoekers zijn dolblij de welpjes eindelijk te kunnen bewonderen. Logisch, want ze zijn heel schattig. Ze zijn behoorlijk speels en rennen graag rond of kruipen dicht tegen hun moeder aan. Dit wil je toch zien!

De leeuwenwelpen zijn inmiddels alweer 10 weken oud, immuun voor katten- en niesziekte en maken het goed. Mocht je de welpjes willen bewonderen nu ze nog klein zijn? Reserveer dan snel een ticket! Lijkt het je leuk om op de hoogte te worden gehouden van de ontwikkelingen rond de kleine leeuwtjes, schrijf je dan in voor de Burgers’ Zoo leeuwenwelpen nieuwsbrief!

Dit artikel is geschreven in Burgers' Zoo

Delen