100%NL Magazine Margo ProVoet
Delen

Margo over haar droombaan: ‘Heel fijn dat je zelf de tijd kunt indelen.’

Geen vak is zo veelzijdig en met zoveel mogelijkheden als pedicure. Een combinatie van medische zorg en uiterlijke verzorging. Zelfstandig werken én sociaal contact. Margo: ‘Heel fijn dat je zelf je tijd kunt indelen.’

Margo: “Na de opleiding ben ik meteen voor mezelf begonnen en dat was heel erg fijn. Een beetje spannend natuurlijk ook, maar ik woonde toen nog thuis wat mij de gelegenheid gaf om het uit te proberen. Dat is een hele goede keuze geweest. Ik heb eerst een schoonheidsspecialisten opleiding gedaan, toen huidspecialisme en vervolgens de pedicure opleiding. In 7 jaar tijd heb ik mijn vaste cliëntenkring opgebouwd. Heel leuk divers. Er komen sporters, maar ook oudere mensen met hun mooie verhalen over vroeger.”

Plan van aanpak

“Ik begin met een kennismakingsgesprek waarin ik allerlei vragen stel die belangrijk kunnen zijn voor het stellen van een diagnose of kiezen van een behandeling. Zijn er voetproblemen en zo ja, welke? Loopt de cliënt bij een podotherapeut of een andere medisch specialist? Zo vraag ik alles wat belangrijk is. Vervolgens maak ik een behandelplan.”

Pure verwennerij

“Een basispedicurebehandeling duurt 45 minuten. Je krijgt een lekker voetbad, daarna scrub ik de voeten, vijl ik het eelt weg, knip en verzorg de nagels. Ik verzorg de voeten met een lekkere voetcrème en ondertussen kletsen we gezellig bij. Sommige klachten vragen om een specifieke behandeling. Het is fijn als je een cliënt vervolgens zonder pijn de deur uit ziet gaan. Natuurlijk geef ik ook advies mee voor hoe zij zelf hun voeten thuis het best kunnen verzorgen.”

Iedere dag is anders

“Ik werk ook ambulant, wat betekent dat ik niet alleen in mijn eigen praktijk werk, maar regelmatig ook op pad ben en bij de mensen thuiskom. Een ander groot voordeel wat je hebt door op deze manier te werken, is dat je zelf je tijd in kunt delen. Ik gebruik elk vrij uurtje om aan ons nieuwe huis te klussen. Het is heel fijn dat je dat kunt combineren. Gewoon even tussendoor een kozijn schuren.”

Op zoek naar een nieuwe uitdaging?

Na het volgen van een ProVoet Erkende opleiding heb je gegarandeerd een baan voor het leven en combineer je moeiteloos werk en moederschap.

Ben je geïnteresseerd in het pedicure vak, ga naar www.pedicureworden.nl.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met ProVoet

Delen