100%NL Magazine IWR
Delen

6 redenen waarom jij jezelf vanaf nú meer ontspanning moet gunnen!

We kennen allemaal wel die momenten waarbij we gespannen zijn en even niets lijkt te gaan zoals wij willen. Hier lees je 6 redenen waarom jij jezelf vanaf nu gelijk meer ontspanning moet gunnen. Het brengt je zoveel voordelen...

Ontspanning

Iets wat iedereen nodig heeft en sommige zichzelf niet veel gunnen: ontspanning. Er zitten van die dagen tussen waarop niets lijkt te lukken, waarbij je niet productief bent, jezelf niet fit voelt en waarbij je sociale batterij op low staat. Hetgeen wat jij dan nodig hebt, is een momentje van ontspanning. Jouw lichaam geeft zelf namelijk een teken van uitputting aan en dat heb je misschien weleens gemerkt in een hectische periode.

Wij geven je zes redenen waarom jij jezelf meer ontspanning moet gunnen:

1. Je weerstand wordt beter

Ervaar jij zo nu en dan stress en spanning? Hier versnelt je hartslag van, je raakt vermoeid en je bloeddruk stijgt. Als je jezelf regelmatig ontspanning gunt, krijgt je lichaam en brein rust. Dit heeft weer een positief effect op de werking van je darmen en afweersysteem.

2. Je slaapt beter

Je wilt gaan slapen en ligt vervolgens nog uren te piekeren. Herken je dat? Probeer dan overdag meer te ontspannen, want zonder ontspanning staan jouw brein en spieren de hele dag gespannen.

3. Je kunt beter met tegenslagen omgaan

Als jouw brein en spieren gespannen staan, zal een tegenslag de druppel zijn die de emmer doet overlopen. Door af en toe te ontspannen, zul je merken dat je beter met een tegenslag om kan gaan.

4. Je bent productiever en effectiever

Veel spanning en stress zorgt ervoor dat jouw brein blokkeert. Je zult minder productief worden en geen zin hebben om dingen te doen af te maken. Als je uitgerust aan iets begint, zul je merken dat je veel beter functioneert. Nieuwe informatie wordt tevens ook beter opgeslagen en je geheugen en reactievermogen wordt ook verbetert. Je presteert gegarandeerd beter.

5. Je bent creatiever

Door jezelf af en toe wat ontspanning te gunnen, geef je je brein ook meer ruimte om creatief te denken. Je zult merken dat je makkelijk nieuwe ideeën bedenkt.

6. Ontspanning verbetert je sociale leven

Je zult het misschien weleens gemerkt hebben bij jezelf dat je geprikkeld en chagrijnig reageert als je gespannen bent. Als je ontspannen bent, zul je leuker zijn in de omgang én je krijgt meer zin om leuke dingen te ondernemen.

Sauna

Als wij aan ontspanning denken, denken wij aan een bezoekje aan de sauna. Je komt hier helemaal tot rust en je hoeft even een paar uur nergens aan te denken. Iets wat echt iédereen regelmatig zou moeten doen.

Op sauna.nl kun jij nu een entree kopen voor een dagje sauna met torenhoge korting van 45%. Deze korting loopt t/m 30 november, dus wees er snel bij en geniet binnenkort van jouw ontspanningsmomentje bij de mooiste wellnessresorts van Nederland.

100%NL Magazine Sauna.nl 100%NL Magazine Sauna.nl

Bron en Beeld: In samenwerking met Sauna.nl

Delen