100%NL Magazine Pets Place
Delen

Met deze lifehacks heb je deze zomer een bloeiende tuin!

Het zomerseizoen nadert snel en dat betekent dat het tijd is om je tuin in topconditie te brengen voor de warme dagen en lange avonden buiten. Of je nu een doorgewinterde tuinier bent of net begint met je groene avontuur, met deze tips heb jij een prachtig bloeiende tuin deze zomer.

Het Gazon: Maaien voor een stralend resultaat

Een goed onderhouden gazon is de trots van elke tuinier. Maar hoe vaak moet je nu eigenlijk maaien om dat prachtige gazon te behouden? En zijn er momenten waarop je beter even kunt wachten? Laten we eens kijken naar enkele essentiële tips.

Is grasmaaien noodzakelijk?

Het antwoord is simpel: ja! Regelmatig maaien is cruciaal om een gezond en weelderig gazon te behouden. Te lang gras kan namelijk de groei van kortere grassprieten belemmeren, wat kan leiden tot kale plekken en onregelmatige groei. Hoe hoog je het gras moet laten groeien, hangt af van je persoonlijke voorkeur. Zorg er alleen voor dat je niet te kort maait, want dat kan de groei belemmeren en onkruid en mos stimuleren.

Het (on)juiste moment om te maaien

Maar wanneer is nu precies het juiste moment om de grasmaaier uit de schuur te halen? Over het algemeen geldt dat je maait wanneer de grondtemperatuur tussen de 7°C en 25°C ligt. Dit betekent dat je voornamelijk in de lente, zomer en herfst aan de slag gaat. Echter, er zijn ook momenten waarop het beter is om niet te maaien. Grasmaaien tijdens droogte, hitte, in de volle zomerzon of bij nat gras kan schade aanrichten aan het gazon en het uitdrogen of verstikken. Bovendien groeit gras niet bij temperaturen onder de 5°C, dus maaien in de winter is meestal overbodig.

Het kweken in je moestuin: Tips voor een overvloedige oogst

Het hebben van een eigen moestuin is niet alleen een plezierige hobby, maar ook een fantastische manier om verse en gezonde producten te oogsten. Of je nu een ervaren tuinier bent of net begint, wij geven je boordevol tips en adviezen om het kweken in jouw moestuin tot een groot succes te maken.

Kweekbakken en accessoires

Een goede start begint met de juiste kweekomgeving. Of je nu binnen of buiten begint, met een kweekbak of kweekkas geef je je planten de beste start. Begin klein en breid uit naarmate je groene vingers groeien.

Essentiële benodigdheden

Om van zaad tot oogst te komen, heb je de juiste gereedschappen nodig. Denk aan potgrond, zaaimateriaal, en meststoffen. Zorg ervoor dat je voorbereid bent op elke fase van het kweekproces.

Zaaien op het juiste moment

Om het beste resultaat te behalen, is timing essentieel. Bekijk de zaaikalender om precies te weten wanneer je welke groente moet zaaien. Zo vergroot je de kans op een succesvolle oogst.

moestuin

Snoeien maar: houd je tuin in topvorm!

Een regelmatige snoeibeurt is cruciaal voor het behoud van een gezonde en mooie tuin. Door op tijd te snoeien, stimuleer je de groei van je planten en behoud je de gewenste vorm. Elke plant heeft zijn eigen snoeimoment, dus het is belangrijk om te weten wanneer je welke plant moet snoeien. Ontdek hier de juiste snoeitijden voor het voorjaar, de zomer, het najaar en de winter, zodat jouw tuin het hele jaar door straalt!

Met deze tips voor het onderhouden van je gazon en het voorbereiden van je moestuin, ben je klaar om je tuin zomerklaar te maken!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Pets Place

Delen