100%NL Magazine duurzaam leven
Delen

100%DUURZAAM: Dit kun jij zelf doen om het milieu een handje te helpen!

Wil jij je ecologische voetafdruk ook verkleinen en de aarde een handje helpen? Dan geven wij je alvast een paar tips waardoor je met een kleine aanpassing al een hoop verschil maakt!

Onder de pannen

Door corona zijn we massaal aan het klussen geslagen. Huizen werden geïsoleerd, de zonnepanelen en warmtepompen waren niet aan te slepen. Een duurzaam huis is goed voor het milieu, je energierekening en verhoogt de waarde van je huis. Vind je die zwarte platen op het dak ook zo lelijk? Ga dan voor zonnepanelen in de kleur van je dakpannen.

Lekker flex

Af en toe geen vlees eten, hoeft geen opgave te zijn. Je komt vanzelf op verrassend lekkere recepten. Gebleken is dat mensen die beginnen met één dag, vaak overschakelen naar meerdere dagen per week, omdat ze het vlees helemaal niet missen.

Het licht zien

Ledlampen zijn inmiddels zo mooi en divers dat ze nu elke soort lamp kunnen vervangen. Wasmachines, koelkasten, drogers en andere apparatuur hebben steeds vaker een eco-stand, waarmee je ook je energieverbruik kunt dimmen.

Ga scheiden

Afvalloos leven is niet te doen. Lever in ieder geval glas, papier en plastic apart in. Het scheiden hiervan zorgt ervoor dat het opnieuw kan worden gebruikt bij het maken van nieuwe producten.

Afvallen

Niet jij, maar je afvalberg. Veel afval is onnodig en kun je voorkomen. Neem je eigen tasjes mee, kies voor verantwoorde verpakkingen van gerecycled plastic en voor groente en fruit die niet voorverpakt zijn.

Delen