100%NL Magazine hartje
Delen

Nederland helpt: de mooiste initiatieven op een rijtje!

Waar een klein landje groots in kan zijn! In deze bizarre tijden van crisis ontstaan er ook weer de mooiste initiatieven!

Corona beheerst steeds meer ons dagelijks leven en het sociale leven zit op slot. Maar in tijden van crisis ontstaan ook weer hele mooie initiatieven om elkaar waar nodig te helpen en om elkaar een hart onder de riem te steken. Willen jullie ook graag helpen? Wij zetten een paar initiatieven op een rijtje.

Als jij zorgt, pas ik op

Via de website van Als jij zorgt, pas ik op, kan iedereen zich aanmelden om mensen te helpen. Je kunt je aanmelden per provincie en vanuit daar wordt er dan gekeken wanneer en voor wie jij van hulp zou kunnen zijn.

Gewoon Mensen

Via de website van Gewoon mensen die mensen willen helpen kan iedereen zich aanmelden die hulp wil geven, maar ook mensen die hulp nodig hebben. Denk bijvoorbeeld aan oppas, boodschappen of de honden uitlaten.

Stichting Kletsmajoor

Via de Stichting Kletsmajoor kan iedereen gratis pen pakket aanvragen om zo een opa, oma, buurvrouw of vriend schrijven. Zo kun je iemand toch verblijden met wat extra aandacht!

Coromapost

Met deze speciale Omapost laat jij ook je opa en oma weten dat je aan ze denkt. Stuur gemakkelijk via je smartphone een selfie en deze wordt als kaartje van papier bezorgd.

Kom in contact met andere mensen in quarantaine

Er zitten al heel veel mensen in quarantaine en daarom heeft de KRO-NCRV ook een mooi initiatief bedacht. Laat op de website je gegevens achter en kom in contact met iemand anders om zo de eenzaamheid tegen te gaan!

 

Delen