Muggenbeten voorkomen doe je met deze 5 tips!
Zie ook:
Delen

Muggenbeten voorkomen doe je met deze 5 tips!

We herkennen het allemaal wel! Je ligt heerlijk in je bed en plots word je nachtrust verstoord door een zoemende mug. Zeer vervelend en met een beetje pech word je ook nog geprikt, met een muggenbult als gevolg. Maar wat helpt nou echt tegen muggen en waar komen muggen op af? Om muggenbeten te voorkomen zetten we een aantal tips op een rijtje!

Wat helpt tegen muggen?

Wanneer je helemaal lek gestoken wordt door muggen kun je je afvragen wat je nu kunt doen tegen deze muggen. Dan krijg je meestal advies wat helemaal niet klopt. Vaak horen we verhalen dat je het licht moet uitlaten en dat je de muggen kunt verdrijven met wierook. Deze adviezen kloppen niet en zullen je ook niet helpen om muggenbeten te voorkomen. Wat helpt er nou wel? Onderstaande tips zullen je tijdens de warme dagen beschermen tegen muggen:

Tip 1: Houd muggen buiten

Een voor de hand liggende oplossing om muggenbeten te voorkomen is zorgen dat ze je huis niet in komen. Als je toch wil genieten van een beetje frisse lucht, maar geen muggenbulten wil dan helpt het heel goed om horren voor je ramen en deuren te plaatsen of te slapen onder een klamboe.

Tip 2: Verwijder stilstaand water in je omgeving

Stilstaand water bieden muggen een uitstekende plek om hun eieren in te leggen. Verwijder stilstaand water in bijvoorbeeld emmers, plantenbakken en kinderbadjes. Zo voorkom je dat vrouwtjesmuggen daar hun eitjes kunnen leggen. Hoe minder eitjes, hoe minder muggen.

Tip 3: Muggenbeten voorkomen met een ventilator

Een ventilator geeft niet alleen verkoeling, maar houdt ook muggen op afstand. Muggen houden niet van de sterke luchtstroming die een ventilator produceert. Ze kunnen er gemakkelijk door uitdrogen en vliegen daarom liever een blokje om. Plaats daarom een ventilator in je slaapkamer om zoveel mogelijk muggen te bestrijden.

Tip 4: Muggenbeten voorkomen met de geur van citroen en lavendel

Niet alleen de geur van citroen is goed tegen die vervelende beestjes, ook van lavendel blijven ze liever ver weg. Lavendel of lavendelolie ruikt heerlijk en stoot niet alleen muggen af, maar ook vliegen en motten. Ook citroen ruikt voor ons fris en aangenaam, muggen zijn er iets minder dol op. Zet daarom een citroenmelisse, citroengeranium of citroentijm in je tuin, op het terras of in je slaapkamer!

Tip 5: Voorkom zweten en alcohol

Muggen zijn ook dol op de geur van zweet. Neem na een warme dag dus een lekkere douche om af te koelen en het zweet van je af te spoelen, zodat je minder aantrekkelijk ruikt.  Ook mensen die alcohol hebben gedronken zijn ‘aantrekkelijker’ voor muggen dan mensen die nuchter zijn. Dit komt doordat jouw lichaamstemperatuur stijgt wanneer jij alcohol drinkt. Probeer dus zweten en alcohol te vermijden, zodat je muggenbeten kunt voorkomen.

Met behulp van deze tips zou het voor jou geen probleem moeten zijn om het muggenseizoen goed door te komen. Wil je meer tips en tricks lezen klik dan hier

 

Bron: Libelle, Cosmopolitan, Etos | Beeld: ISTOCK

Delen