100%NL Magazine snurken
Delen

OMG: Vrouwen snurken net zo erg als mannen!

Iedereen kent wel iemand die snurkt. Vooral vrouwen storen zich niet alleen aan het snurken van hun partner, zij ervaren hun éigen gesnurk ook als zeer vervelend! Daarom gaan steeds meer vrouwen op zoek naar een manier om hun snurkprobleem op te lossen.

Ja, vrouwen snurken ook! 4 miljoen Nederlanders zijn chronische snurkers. De meeste snurkers zijn mannen, maar ook zo’n 40% zijn vrouwen. Vroeger dachten ze dat alleen mannen snurken of mensen met flink wat overgewicht, maar daar klopt niks van. Ook vrouwen met een vetpercentage van 10% kunnen je de hele nacht wakker houden met hun gesnurk! 

Mannen vinden hun eigen snurken “mannelijk” en als hun partner snurkt wordt dat eerder als “lief” ervaren. Daarom gaan er meer vrouwen dan mannen op bezoek bij klinieken voor Snurken en Apneu om van hun eigen gesnurk af te komen. Zij schamen zich vooral voor hun vriendinnen tijdens vriendinnenuitjes!

Het geluid

Snurken is een groot maatschappelijk probleem. De grote boosdoener van het snurken is de tong. De spieren verslappen tijdens de slaap, de tongspier verslapt ook en zakt de luchtweg in en veroorzaakt een vernauwing. Hierdoor komen er trillingen vrij, wat het snurkgeluid is.
De bouw van het lichaam en de genen kunnen een oorzaak zijn van snurken. Ook alcohol, medicijngebruik, overgewicht en bij dames wisselende hormoonspiegels kunnen snurken veroorzaken.

Ben jij op zoek naar een oplossing voor het snurken? Bij Somnoclinic kunnen ze je er snel en eenvoudig vanaf helpen! Kijk snel eens op www.snurken.org en doe de gratis online snurktest of ga langs voor een gratis consult.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Somnoclinic

Delen