petsplace puppy
Delen

Puppy opvoeden? Dít mag je absoluut niet vergeten

Ontdek in deze gids alles wat je moet weten over het opvoeden en verzorgen van een puppy, van voorbereidingen voor zijn komst tot belangrijke gezondheidstips en trainingstechnieken.

Belangrijk voor je puppy

Om je een beetje een idee te geven waar je aan moet denken bij de aanschaf en verzorging van een puppy hebben wij wat aandachtspunten voor jou op een rij gezet!

Voorbereiding op de komst van je puppy

Vóór de aankomst van je nieuwe pup is een goede voorbereiding cruciaal. Zorg voor alle benodigde spullen, zoals een bench, puppyvoeding, speelgoed en meer. Deskundig advies in de dierenwinkel kan hierbij helpen.

Puppy-proof maken van de omgeving

Maak je huis veilig voor je puppy door gevaarlijke voorwerpen te verwijderen, kabels te verbergen en gladde vloeren te bedekken. Creëer zo een veilige ruimte waar je pup vrij kan verkennen zonder risico op ongelukken.

Zindelijkheidstraining

Zorg voor een rustige eerste nacht door de bench naast je bed te zetten en je pup regelmatig uit te laten. Begin direct met zindelijkheidstraining door je puppy na eten, slapen en spelen naar buiten te brengen en hem te belonen bij succes.

Wennen aan de bench

Geleidelijk je puppy laten wennen aan de bench is essentieel. Begin op het juiste moment, maak het comfortabel met speelgoed en snacks, en laat het deurtje open zodat je puppy rustig kan wennen. Oefen met het deurtje dicht, beloon goed gedrag en zorg voor afleiding.

Socialisatie van je puppy

Het langzaam introduceren van de bench en zorgvuldig socialiseren zijn cruciaal voor de opvoeding van je puppy. Leer je puppy geleidelijk aan verschillende ervaringen in een rustige en positieve omgeving.

Puppycursus en training

Overweeg puppytraining om een sterke band op te bouwen en basisvaardigheden aan te leren. Puppy’s leren luisteren, spelen en socialiseren tijdens deze cursus. Meer lezen over een cursus doe je hier.

Beweging en spel

Voldoende beweging en spel zijn essentieel voor je puppy. Maak korte wandelingen, verdeeld over de dag, en vermijd overbelasting van de gewrichten door rustig spel te stimuleren.

Verzorging van je puppy

Besteed aandacht aan de verzorging van je puppy, zoals tandenpoetsen, nagels knippen en bescherming tegen parasieten. Begin vroeg en beloon rustig gedrag tijdens de verzorging. Let op de juiste producten en vermijd het delen van voedsel om bedelgedrag te voorkomen.

Voeding voor puppy’s

Puppy’s hebben andere voedingsbehoeften dan volwassen honden, vooral vanwege hun snelle groei in het eerste jaar. Kies zorgvuldig voer dat is afgestemd op hun behoeften en ras.

Puppy snacks

Belonen met snacks is een effectieve manier om goed gedrag te stimuleren tijdens trainingssessies. Kies zachte snacks met sterke geuren die je puppy aantrekkelijk vindt. Ontdek een assortiment puppysnacks bij Pets Place.

Met deze tips ben je goed op weg om je nieuwe puppy een gelukkig en gezond leven te bieden. Geniet van de avonturen die jullie samen zullen beleven!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Pets Place

Delen