100%NL Magazine Stichting ALS
Zie ook:
Delen

Recordbedrag opgehaald tijdens de ALS Sunrise Walk

Tijdens de tweede editie van de ALS Sunrise Walk is er een recordbedrag opgehaald voor Stichting ALS.

ALS Sunrise Walk

In de nacht van vrijdag 10 op zaterdag 11 februari vond de tweede editie van de ALS Sunrise Walk plaats. Ook dit keer werd deze bijzondere wandeling georganiseerd door de Stichting ALS om geld op te halen voor onderzoek naar de dodelijke zenuw/spierziekte ALS. De deelnemers zamelden een recordbedrag in van ruim € 700.000!

Recordbedrag opgehaald

Er liepen dit jaar 2000 deelnemers mee voor het goede doel die konden kiezen uit afstanden van 25, 15 of 5 kilometer. Tijdens de donkere nacht liepen de deelnemers, met lichtjes aan hun kleding, door Utrecht de zon tegemoet. Aan het einde van het bijzondere evenement werd bekend dat er een recordbedrag tijdens de ALS Sunrise Walk is opgehaald: €702.849! ‘We zijn overdonderd door de geweldige opbrengst en kijken uit naar de volgende editie’, zegt Frederique Kram, woordvoerder van Stichting ALS Nederland.

Steun onderzoek naar ALS

Voor de dodelijke zenuw/spierziekte ALS is dringend een oplossing nodig. ‘We geloven dat we met meer onderzoek de oplossing voor ALS en de aanverwante ziekten PSMA en PLS kunnen vinden. Hierbij hebben we geen tijd te verliezen. Als je de diagnose krijgt, heb je een gemiddelde levensverwachting van 3 tot 5 jaar. Zolang er nog geen oplossing is, investeren we ook in projecten die de kwaliteit van zorg en leven voor patiënten en hun naasten verbeteren’, aldus Frederique.

Het bekendgemaakte bedrag van € 702.849 euro is een voorlopige eindopbrengst. Tot eind maart kan er worden gedoneerd via: www.alssunrisewalk.nl Met jouw donatie steun je het onderzoek naar ALS, PSMA en PLS.

Doneer en draag bij aan de oplossing voor ALS!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Stichting ALS Nederland, Fotograaf: Hilco Loman

Delen