100%NL Magazine Burgers' Zoo
Delen

HERFSTVAKANTIE: Reusachtige insecten domineren Burgers’ Zoo

In sommige regio's is de herfstvakantie begonnen! Reden genoeg om een leuk uitje samen met het gezin te plannen. In Burgers’ Zoo zijn er tot en met zondag 25 oktober meer dan dertig reusachtige insecten, spinnen en andere (kriebel)beestjes te vinden. Op een avontuurlijke route door het park ontdek je gigantische (vogel)spinnen, muggen, wespen, libellen, slakken, schorpioenen, vlinders, rupsen, kevers en andere beestjes. De insecten zijn zeer fotogeniek en sommige insecten kunnen zelfs bewegen en geluid maken! WOW! Over elk insect wordt een educatief verhaal verteld met verrassende weetjes en interessante details. Een leuk en leerzaam uitje voor het hele gezin!

Wie binnenkort een bezoekje brengt aan de leukste dierentuin van Nederland, Burger’s Zoo natuurlijk, zal raar op z’n neus kijken. Door het hele park staan er meer dan dertig reusactige ‘Big Insects’! Waarom Big Insects? Insecten, spinnen en andere kleine ongewervelde diertjes nemen een belangrijke rol in het dierenrijk in. Niet alleen vormen zij een belangrijke voedselbron voor veel zoogdieren, vogels, vissen, amfibieën en reptielen, maar ook breken zij vaak organisch materiaal verder af zodat voedingsstoffen weer beschikbaar komen voor planten. Bovendien spelen insecten vaak een belangrijke rol bij het bestuiven van bloemen. Er is dus ontzettend veel te leren over insecten! Burgers’ Zoo laat met het Big Insects event zien dat dit op een hele leuke manier kan. Zou jij het aandurven om naast een levensgrote spin te gaan staan?

Op verschillende plekken in het park zijn er nu infotafels met een insecten-thema te vinden. Iedere dag, tussen 10.00 uur en 14.00 uur, kom je daar meer te weten over de kenmerken van insecten, welke dieren insecten eten en op welke gebruiksvoorwerpen insectenpoten kunnen lijken.

Naast de Big Insects zijn er ook genoeg leuke activiteiten gepland voor kinderen. Bijvoorbeeld het kriebelbeestjes-college, colleges van 30 minuten voor kinderen over kriebelbeestjes. Ook zijn er kinderrondleidingen voor kinderen tussen de 7 en 12 jaar, onder begeleiding van deskundige gidsen. Je kan je kinderen inschrijven via deze link!  Naast de enorme insecten kan je tijdens een bezoek natuurlijk ook de dieren in de dierentuin bewonderen en heeft Burgers’ Zoo ook een aantal échte insecten, zoals de prachtige vlinders in de Mangrove en de vogelspin in de Desert. Al met al een heerlijk dagje uit! Meer weten over de Big Insects in Burgers’ Zoo? Kijk dan op de website!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Burgers' Zoo

Delen