100%NL Magazine Teek
Delen

Déze app waarschuwt je voor de risicogebieden van teken!

Een tekenbeet kan je leven drastisch veranderen. Met deze app word je bewust van de risicogebieden van teken.

In de maanden juni en juli zijn teken het meest actief. Het is dus heel verstandig om na een dagje uit extra te checken op teken. Teken kunnen overal toeslaan, maar ze komen het vaakst voor in de liezen, knieholtes, oksels, achter de oren of rond de haargrens in de nek. De warmere plaatsen van je lichaam.

Een tekenbeet kan je leven drastisch veranderen omdat er daarna een grote kans is op de ziekte van Lyme. Inmiddels zijn er al 27.000 Nederlanders waarbij deze ziekte is vastgesteld. Veel mensen gaan er van uit dat ze alleen een tekenbeet kunnen oplopen in de natuur, maar niets is minder waar! Wist je dat een groot deel van de tekenbeten worden opgelopen in de tuin? Doodeng!

De Universiteiten van Wageningen en Twente hebben samen een gratis app gemaakt, Nature Today. Via deze app kun je gemakkelijk zien waar in Nederland je de grootste kans hebt om een tekenbeet op te lopen. Daarnaast zie je daar ook alle informatie van Tekenradar.nl. Wij zullen zeker gebruik maken van deze app, jullie ook?

Bron: Libelle Beeld: iStock

Delen