Schurende bovenbenen? Deze 4 tips gaan jou helpen!
Zie ook:
Delen

Schurende bovenbenen? Deze 4 tips gaan jou helpen!

Heerlijk het zonnige weer, maar voor vrouwen brengt het ook een nadeel met zich mee: schurende bovenbenen!

De reden waarom je in de zomer vaker last kan hebben van het schurende effect van de huid tussen de benen, is omdat je huid opzwelt door de warme temperaturen. Je dijen plakken daardoor als het ware aan elkaar vast en gaan tegen elkaar aan wrijven. Al dat plakken en schuren kan zorgen voor pijnlijk bovenbenen en behoorlijk zeer doen. Met een beetje pech en irritatie kan het zelfs brandwondjes veroorzaken. Om dit te voorkomen geven wij je een aantal tips.

Tip 1: Gebruik van talkpoeder

Als je niet graag glibberige benen hebt, is dit middel een goede oplossing. De werking van talkpoeder is het droger maken van de huid en door de losse bestandsdelen kunnen je dijen ook wat makkelijker langs elkaar schuren zonder irritatie op te wekken. Dit werkt ontzettend goed om shuurplekken op je lies en dijen te voorkomen. Het enige nadeel van talkpoeder is dat het vrij snel zijn werking verliest wanneer je transpireert. Ook moet je voorzichtig zijn bij het aanbrengen, want je wil geen witte vlekken op je kleding.

Tip 2: Fietsbroek om schurende bovenbenen te voorkomen

Een fietsbroekje of corrigerende ondergoed is net lang genoeg om schuren tegen te gaan en kort genoeg dat hij niet onder een jurkje of rokje vandaan kan komen. Zo’n anti schuur broekje voorkomt huid-op-huidcontact, waardoor je benen niet tegen elkaar schuren!

Tip 3: Het dragen van dijen banden

Dijen banden zijn mooie kanten banden die je om je bovenbenen heen doet. De bandjes zijn gemaakt van een comfortabele stof. Daarnaast zijn de kanten bovenbeen banden breed genoeg om het schuren tegen te gaan en ook nog eens sexy!

Tip 4: Smeren tegen schurende bovenbenen

Er zijn verschillende (spray)crèmes op de markt die je tussen de bovenbenen aan kan brengen die de wrijving verminderen. Deze speciale crèmes vormen een soort beschermlaagje op je huid, waardoor je benen (minder tot niet) tegen elkaar aan schuren, maar als het ware zorgen voor een glijdend effect. Ook voor sporters is dit vaak een goede oplossing.

Met behulp van deze tips hopen we je te helpen tegen schurende bovenbenen. Wil je meer tips en tricks lezen klik dan hier

Bron: MSmode, Linda, Curveswear | Beeld: ISTOCK

Delen