100%NL Magazine sportieve voornemens
Delen

5 tips om je sportieve voornemens dit jaar wél vol te houden!

We zijn, net als tijdens de eerste lockdown, weer gebonden aan huis. En dan kunnen we er net zo goed het beste van maken! Wil jij in het nieuwe jaar ook meer bewegen, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Met deze tips is de kans groot dat je je goede voornemens dit jaar wél volhoudt!

Investeer in een smartwatch

Veel mensen zijn tijdens de eerste lockdown begonnen met wandelen, hardlopen en fietsen. De sportscholen waren, net als nu, namelijk gesloten en dan zijn dit hele goede alternatieven! Bovendien kun je deze sportieve activiteiten altijd doen wanneer je zin hebt en je krijgt je dagelijkse dosis vitamime D binnen zonder dat je het doorhebt.

Ben je gegrepen door het hardloopvirus? Dan is de Forerunner 245 Music van Garmin dé ideale smartwatch. Zo evalueert deze smartwatch al je prestaties, analyseert het je inspanningen, speelt je favoriete muziek af tijdens je training en nog veel meer. Hij houdt bovendien ook al je dagelijkse stappen, gelopen afstand en meer bij. Als je dit multifunctionele accessoire eenmaal om je pols hebt, wil je nooit meer anders! Én blijf je na januari nog steeds in beweging.

Zet je wekker wat vroeger

Vaak heb je geen zin om na je werk of aan het einde van de dag nog even een uur te gaan wandelen of hardlopen. Daarom kun je er ook voor kiezen om je wekker elke dag een half uurtje vroeger te zetten. In dit half uurtje kun je mooi een paar kilometer wandelen of hardlopen en heb je je beweging voor de rest van de dag al achter de rug!

Pak wat vaker de fiets

Het is zó verleidelijk om even snel in de auto te stappen. Maar je kunt misschien beter wat vaker de fiets pakken. Helemaal als het buiten lekker weer is! Fiets of loop bijvoorbeeld naar je werk of naar de supermarkt. Het is beter voor het milieu en je bespaart een hoop centen door minder te tanken. En daar kun je weer wat leuks van kopen!

Mocht je in de afgelopen maanden een fiets hebben gekocht om lekker te wielrennen, mountainbiken of gravelriden? Dan kun je met de Edge fietsnavigaties van Garmin de mooiste nieuwe routes en plekken ontdekken!

Dansen met de kinderen of kleinkinderen

Zet de leuke liedjes van Monique Smit aan op Spotify en dans er op los met de kinderen en de kleinkinderen! Het is sportief en de kinderen vinden het geweldig. En je kunt dit zo vaak doen als je wilt.

Zoek een sportieve hobby

Naast hardlopen of lopen kun je natuurlijk ook een nieuwe (actieve) hobby zoeken. Ga lekker tuinieren, ga iedere middag een half uurtje wandelen om er even uit te zijn, doe thuis yoga-oefeningen om te ontspannen, er zijn veel mogelijkheden om je zinnen te verzetten en in beweging te blijven!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Garmin.

Delen