100%NL Magazine tanden poetsen kind
Delen

Tandenpoetsen met kinderen: hier moet je op letten!

Het gebit verzorgen van jonge kinderen is heel belangrijk, maar ook vaak een hele opgave. Probeer daarom vanaf jongs af aan al je kindje te laten wennen aan het poetsen van de tanden. Ook zijn er een hoop dingen waar je op moet letten bij het poetsen van de tanden van je kinderen. Zo zorg je namelijk voor de beste mondverzorging van je kind!

Zien poetsen doet poetsen

Kinderen doen graag alles na. En dit geldt ook voor tanden poetsen! Als het tijd is voor je kind of kinderen om de tanden te poetsen, poetsen jij en je partner gewoon gezellig mee. Zo stimuleer je het poetsen en raakt je kind gewend aan het terugkerende ritueel elke ochtend en avond.

De juiste producten

Niet alleen de poetsroutine is belangrijk, maar ook de producten. Het merk Jordan verzorgt al sinds 1927 de tanden van mensen en focust zich op de mondverzorging van jong én oud. Daarnaast zijn de producten van Jordan ontzettend duurzaam en gemaakt van gerecyclede materialen. Jordan wilde met het Green Clean concept iets ontwikkelen wat daadwerkelijk iets zou doen tegen het toenemende probleem van de ‘plastic soep’. Zo zorg je voor de beste mondverzorging voor jezelf en je kids en draag je tegelijkertijd bij aan een schoner milieu en een betere toekomst voor je kleintje.

100%NL Magazine Jordan tandpasta

Maak van poetsen een feestje

Met een speciale poetsapp maak je van tandenpoetsen een feestje. De apps geven duidelijke poetsinstructies, spelen leuke liedjes af en in sommige apps maken ze van tandenpoetsen zelfs een spelletje! Leuke apps zijn: Tijd voor tandenpoetsen, Brush Busters, Talking Ginger en Brush up.

Zelf poetsen

Zodra jouw kind het tandenpoetsen onder de knie krijgt, kun je ze het zelf laten doen. Poets wel één keer per dag de tanden nog zelf na. Als je kind ongeveer zeven jaar is, hoeft dit niet meer. Maar let wel op dat ze het poetsen niet verzaken en alle tanden meenemen. Ook de kiezen!

Zoetmomenten

Beperk het aantal zoetmomenten van je kind. Het is verantwoord om maximaal zeven keer te eten per dag. Dat betekent ontbijt, lunch, avondeten en 4 tussendoortjes. Probeer ook het drinken van vruchtensappen ook te verminderen. Een melkgebit wordt namelijk sneller aangetast door zoetigheid dan het blijvende gebit.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Remark.

Delen