100%NL Magazine mama en baby
Delen

Dit type mama ben jij volgens je sterrenbeeld!

Iedere mama heeft een andere manier van opvoeden en bezit over hele sterke punten maar ook zwakheden. Ben jij benieuwd wat voor type mama jij bent? Lees dan snel verder!

Waterman

(20 januari tot 18 februari)

Sterke punten: open-minded, origineel en jeugdig

Zwakke punten: dramaqueen, grenzeloos en wild

Jij bent een hele vrije moeder. Jouw kinderen mogen dan ook echt kind zijn en bijvoorbeeld met hun modderschoenen naar binnen lopen. Ook vind je presteren niet heel belangrijk en wil je liever dat je kinderen gelukkig zijn. Zorg er alleen wel voor dat je goed je grenzen aan geeft, anders kunnen je kinderen nog wel eens heel ondeugend worden

Vissen

(19 februari tot 20 maart)

Sterke punten: creatief, verzorgend en een groot inlevingsvermogen

Zwakke punten: egoïstisch, instabiel en manipulerend

Je bent een hele gevoelige moeder en je hart zit duidelijk op de juiste plek. Je hebt je kroost graag dicht bij je en je wil graag een groot gezin. Bovendien ben je heel erg open en daardoor delen je kinderen graag alles met je. Je moet je als moeder alleen niet teveel aantrekken van het vervelende gedrag van je kindje, je voelt je namelijk veel te snel schuldig.

Ram

(21 maart tot 19 april)

Sterke punten: sterke geest, zelfverzekerd, nergens bang voor

Zwakke punten: obsessief, competitief, ijdel en op jezelf gericht

Er bestaat geen angst in jouw huishouden en daardoor voelen je kinderen zich vrij en onbevangen. Ook ben je een geweldig rolmodel en staat zelfontwikkeling op nummer één. Toch kun je zelf wel af en toe wat divagedrag vertonen. Hier kun je beter mee minderen in het bijzijn van je kind, want anders loopt er straks een mini-me van jezelf rond!

Stier

(20 april tot 20 mei)

Sterke punten: gezond verstand, harde werker en stabiel

Zwakke punten: Materialistisch, ijdel en soms last van stemmingswisselingen

Jij kunt jezelf heel autoritair opstellen en je wilt graag dat je kindje goed presteert. Ook houd je heel erg van balans. Kijk wel uit dat je soms niet te streng bent naar je kinderen toe, ze mogen ook af en toe lekker snoepen. 😉

Tweelingen

(21 mei tot 20 juni)

Sterke punten: nieuwsgierig, veelzijdig en openheid

Zwakke punten: ongeduldig, slechte luisteraar en je kent geen grenzen

Je kind zal zich nooit vervelen met een Tweelingen als moeder! Je bent een echte avonturier en je barst van de energie. Toch is het ook belangrijk dat je goed luistert naar je kinderen waardoor je ze beter leert begrijpen.

Kreeft

(21 juni tot 22 juli)

Sterke punten: gevoelig, sentimenteel, verzorgend en kalm

Zwakke punten: jaloers, te beschermend en last van stemmingswisselingen

Jij bent een heel verzorgend persoon en blijft dan ook het liefst thuis bij de kinderen. Ook beval je het liefste thuis van je kinderen en voelt het moederschap gelijk goed. Ook kunnen Kreeften soms last hebben van stemmingswisselingen en zijn ze soms iets té beschermend.

Leeuw

(23 juli tot 22 augustus)

Sterke punten: goede leider, zelfverzekerd en enthousiast

Zwakke punten: dramatisch, te veel energie en egoïstisch

Je bent een echt feestbeest en gaat het liefst alle verjaardagen en feestjes af. Verjaardagsfeestjes van jouw kleintjes zijn altijd fantastisch en helemaal over de top. Let wel op dat je ook de mening van je kinderen meeneemt in je besluiten.

Maagd

(23 augustus tot 22 september)

Sterke punten: netjes, gestructureerd, intellectueel

Zwakke punten: te bezorgd, neurotisch

Jouw kind zal nooit zonder eten naar school worden gestuurd. Jij bent namelijk zo gestructureerd dat je ’s avonds laat de broodjes al snijdt en inpakt. Dat is soms heel goed, maar af en toe kun je ook te bezorgd zijn en je kinderen irriteren met je geregel.

Weegschaal

(23 september tot 22 oktober)

Sterke punten: eerlijk, geduldig en verfijnd

Zwakke punten: ijdel, twijfelaar en een opschepper

Je vindt het als moeder heerlijk om alles voor je kleintjes te doen en je verwend ze dan ook heel erg. Je bent een toegewijde moeder die door het moederschap minder twijfelachtig is dan voorheen. Let alleen wel op dat je soms niet te veel met je uiterlijk bezig bent en meer met de kinderen. Je kan namelijk soms wat ijdel uit de hoek komen.

Schorpioen

(23 oktober tot 21 november)

Sterke punten: veerkrachtig, wilskracht en sterk

Zwakke punten: obsessief, emotioneel en gecontroleerd

Hoewel je soms wat kil uit de hoek kan komen, ben je als moeder liefdevol. Je maakt graag de juiste keuzes voor je kind, maar pas wel op dat je je kind ook deelt met andere mensen. Je bent namelijk heel erg beschermend wat je kind betreft.

Boogschutter

(22 november tot 21 december)

Sterke punten: avontuurlijk, wijs en humoristisch

Zwakke punten: ongeduldig, spontaan en niet structureel

Jij zegt vaak het eerste wat je denkt en je bent heel eerlijk. Je bent dan ook heel vrij en spontaan in het opvoeden van je kind. Toch kan dit er ook toe leiden dat je later op dingen terug komt en dit vinden je kinderen vaak niet prettig.

Steenbok

(21 december tot 19 januari)

Sterke punten: geduldig, traditioneel, gestructureerd

Zwakke punten: onzeker, pessimistisch en houdt niet van fouten maken

Je bent een hele zelfstandige vrouw die zowel de rol als moeder én vader op zich kan nemen. Jij uit je liefde voor je kinderen op een mannelijke manier en zorgt heel erg praktisch voor je kind. Zorg er wel voor dat je je kind genoeg aandacht en liefde geeft. Je kan soms namelijk te druk zijn met andere dingen.

Bron: Beautify | Beeld: iStock

Delen