100%NL Magazine Stichting ALS
Zie ook:
Delen

Zó dragen plastic flessen bij aan de strijd tegen de dodelijke ziekte ALS

Je kunt flink wat verdienen door het inleveren van je plastic flessen! En wist je dat het ook een mooie manier is om bij dragen aan het goede doel? Steeds meer supermarkten organiseren statiegeldacties. Zo ook supermarkt Dirk van den Broek. Winkelbezoekers kunnen tot en met zaterdag 4 juni hun statiegeld doneren aan onderzoek naar de dodelijke ziekte ALS.

Statiegeld op plastic flessen

In de meeste supermarkten vind je een statiegeldautomaat. Hier is het al jaren mogelijk om daar je lege kratten bier of petflessen van 1 liter of groter in te leveren tegen statiegeld. Voor een leeg krat bier met 24 flesjes ontvang je €1,50 statiegeld. Voor een petfles ontvang je €0,25.

Ook op de kleine flesjes

Veel mensen zijn zich er nog niet van bewust, maar vanaf 1 juli 2021 ontvang je nu ook statiegeld op je kleine plastic flesjes. Per flesje ontvang je €0,15. Dus in plaats van steeds je plastic flesje bij het afval te gooien kun je deze beter inleveren bij een statiegeldautomaat. Dat is beter voor het milieu én je kunt er nu ook een goed doel mee steunen!

Een lege fles voor ALS

Voor de derde keer op rij organiseert supermarktketen Dirk van den Broek een statiegeldactie, waarbij de opbrengst gaat naar onderzoek naar ALS. Afgelopen week gaf jeugdambassadeur Sam het startsein voor de statiegeldactie die ruim een maand duurt. Lever in deze periode jouw statiegeldflessen in bij de Dirk en steun de strijd tegen ALS. Een kleine moeite met een grote winst!

Samen maken we het verschil!

Voor de dodelijke zenuw/spierziekte ALS is dringend een oplossing nodig. Na de eerste symptomen leven patiënten met ALS (amyotrofische laterale sclerose) gemiddeld nog drie tot vijf jaar. Stichting ALS Nederland financiert wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en behandeling van ALS. Met jouw financiële steun komt de oplossing voor ALS dichterbij. Geen tijd te verliezen.

Wil jij doneren en zo bijdragen aan onderzoek naar ALS? Doneer dan hier!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Stichting ALS

Delen