100pmagazine_eitjesverstoppen
Delen

VERMIST: zoveel paaseitjes worden er nooit teruggevonden!

Het is bijna tijd voor Pasen en dat betekent: paaseitjes zoeken! Zorg jij ervoor dat de paaseitjes weer goed verstopt zijn? Let er dan op dat je de paaseitjes niet té goed verstopt!

Schatting: zóveel eitjes gaan er verloren

Eén van de bekendste tradities rondom Pasen is het paaseieren zoeken. Of dit nu eieren zijn die je zelf vooraf hebt versierd. Chocolade-eieren, plastic eieren of gewone eieren, het gaat om het plezier van het zoeken. Maar pas op dat je de eitjes niet té goed verstopt. Volgens de VBZ raken een heleboel paaseitjes hierdoor kwijt. De VBZ is de branchevereniging voor ondernemingen in koek, snoep, chocolade, zoutjes en noten. Hoeveel paaseitjes er precies ieder jaar zoek raken, is onduidelijk. Maar volgens een grove schatting van VBZ worden er jaarlijks meer dan 85.000 eitjes niet meer teruggevonden!

Schadelijk en giftig

Zo’n verpakking van een eitje is natuurlijk enorm vervuilend. Wist jij bijvoorbeeld dat het wel vijftig jaar kan duren voordat aluminium verpakkingsmateriaal afbreekt in de natuur? Bovendien kan zo’n chocolade-eitje enorm schadelijke gevolgen hebben voor honden en katten. Chocolade is namelijk giftig voor ze. Als jouw lieve viervoeter een chocolade-eitje in jouw tuin vindt en opeet, kan deze overlijden. En dat wil je natuurlijk ten alle tijden voorkomen!

Daarom geven wij jou wat handige tips, zodat je je verstopte eieren niet kwijt raakt.

Tips: Zo raak je verstopte eieren niet kwijt

  • Tel van te voren het aantal eitjes dat je gaat verstoppen. Er is niets vervelender dan dat je blijft zoeken naar een ei dat er niet meer ligt. Ook kan het zo zijn dat je een maand later met schoonmaken nog eens een eitje terugvindt!
  • Verstop niet te veel eitjes.
  • Onthoudt de plaatsen waar je ze verstopt en schrijf ze desnoods even op zodat je je nooit kan vergissen, of maak een foto!

Zorg ervoor dat de eitjes verstopt zijn als je gaat beginnen zodat de kinderen er niets van weten. Des te groter is de verrassing. En wil je zorgen dat de kinderen niet weten waar de eitjes verstopt zijn? Let dan goed op dat ze je niet in de gaten houden.

Paasspeurtocht voor thuis!

Voor veel gezinnen is het een jaarlijkse traditie geworden met Pasen: paaseieren zoeken. Kun jij wel wat inspiratie gebruiken? Dit complete pakket voor thuis heeft nét dat beetje extra en bevat alles wat je nodig hebt om je kids een onvergetelijk Pasen te bezorgen. In het pakket vind je een duidelijk stappenplan, opdracht- en spelkaartjes én een leuke beloning voor de winnaar. Via de post ontvang je een compleet pakket. Dit uitgebreide pakket bevat een simpel stappenplan dat je de avond voor Pasen alvast kunt voorbereiden. De stappen bestaan grotendeels uit het verstoppen van de opdrachtkaartjes op de aangegeven plekken inclusief de paaseieren, met hier en daar een kleine aanvullende actie. De stappen zijn allemaal simpel uit te voeren en nemen niet meer dan 20 minuten in beslag. Zodra de kinderen ’s morgens wakker worden kunnen ze meteen van start!

Je shopt deze gave Paasspeurtocht bij deleuksteshop.nl!

deleuksteshop_paasspeurtocht_IGfeed

 

Beeld: ISTOCK | Bron: EditieNL en Libelle.nl

Delen