100%GEZOND: Déze vitamines zorgen ervoor dat je weerstand een boost krijgt
Delen

100%GEZOND: Déze vitamines zorgen ervoor dat je weerstand een boost krijgt

De R zit weer in de maand en dat betekent dat we minder zonlicht en warmte krijgen dan in de zomermaanden. Dit zorgt er ook wel voor dat onze weerstand omlaaggaat en we vatbaarder zijn voor griep en verkoudheid en dus ook het coronavirus. Natuurlijk is een betere weerstand geen garantie dat je volledig de dans ontspringt wat betreft ziektes en virussen, maar een goede weerstand is daar wel beter tegen bestand.

Vitamine A

Deze vitamine zorgt voor de normale werking van de slijmvliezen. En zoals je misschien zelf al weet, houden je slijmvliezen virussen van buitenaf tegen. Op deze manier zorgt vitamine A ervoor dat je afweer van je lichaam wordt ondersteund. Naast supplementen zit vitamine A ook in vlees, vis, zuivel en eieren. Ook haalt je lichaam het uit wortel, broccoli, spinazie, tomaat en zoete aardappel.

Vitamine C

Vitamine C vind je vooral in groente, fruit en aardappelen. Deze antioxidant beschermt je lichaamscellen tegen invloeden van buitenaf. Ook stimuleert het de opname van ijzer dat ook weer een positieve invloed heeft op je immuunsysteem.

Vitamine D

Nu we minder buiten komen en dus minder blootgesteld worden aan de zon, krijgen de meeste mensen een tekort aan vitamine D binnen. Dit heeft een negatief effect op de weerstand van mensen. Doordat je vitamine D niet primair uit je voeding haalt, kun je het tekort aan vullen door een vitamine D-supplement te slikken.

Naast vitamines is het natuurlijk ook belangrijk om gezond te eten, veel in beweging te blijven en voldoende rust te nemen.

Delen