Deze voorbereidingen moet je NU treffen om in het voorjaar een kleurrijke tuin te hebben
Zie ook:
Delen

Deze voorbereidingen moet je NU treffen om in het voorjaar een kleurrijke tuin te hebben

We hebben in Nederland een prachtige zomer achter de rug en volop kunnen genieten van de tuin. Natuurlijk willen we volgend jaar ook weer zo'n prachtige, kleurrijke tuin. Daarom is het belangrijk om daar nú alvast mee te starten. Kom op: steek de handen uit de mouwen!

Hallo herfst!

Als de bladeren beginnen te vallen en je tuin geel en oranje bedekt is, weet je dat de warme zomerdagen definitief hebben plaatsgemaakt voor de herfst. Hoogste tijd om je tuin op te ruimen en nieuwe planten de ruimte te geven. Want het groeiseizoen mag dan bijna afgelopen zijn, de herfst is hét moment om te planten. De lucht en de grond zijn goed vochtig waardoor je geen zorgen hebt over het watertekort. Gewapend met de Fiskars bezem, hark en bollenplanter maak je je tuin klaar voor de winter.

De bezem erdoor

Begin met het bezemen en harken van de herfstbladeren. Ook al zijn ze mooi om naar te kijken, ze kunnen een hoop problemen veroorzaken op het gazon. Als je het te lang laat liggen kan eht gazon gaan rotten of mos aantrekken. Een mooi klusje voor de Fiskars Solid hark, die in een handomdraai afrekenen met bergen blad en het gazon winterklaar maken. Het geheim van deze lichte gereedschappen zijn de stevige, maar wel elastische kunststof tanden, die werken met een trekbeweging en met weinig krachtsinspanning over het gazon glijden. Daarbij nemen ze blad mee en krabben dit ook uit kuiltjes. Diervriendelijke tip: egels vinden het fijn als ze zich onder bladeren kunnen begraven; laat dus in de hoek van de tuin een hoopje bladeren liggen.

Bloembollen planten

Van tulpen tot narcissen, de bollen moeten nu de grond in om een kleurrijke tuin te hebben in het voorjaar. Met een Fiskars bollenplanter is dat een fluitje van een cent. En als je kiest voor een staande planter, dan hoef je zelfs niet meer te knielen of te bukken. Met dit enkele gereedschap kun je in slechts een paar eenvoudige stappen een gat maken, je bol plaatsen en die bedekken met aarde. Een slimmere, meer ergonomische manier om bollen te planten voor nog meer plantplezier!

Fiskars: alles voor in de tuin, huis en meer

Met gevoel voor design creëert Fiskars, al meer dan 370 jaar, tuingereedschappen van hoge kwaliteit om het werken in de tuin een nog fijnere bezigheid te maken. Tuinieren ontstresst en maakt gelukkig. En dat is precies wat Fiskars wil bereiken: het creëren van geluk in en om je huis.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Fiskars

Delen