Wetenschappelijk bewezen: mannen hebben zo nu en dan écht een mannenavond nodig
Delen

Wetenschappelijk bewezen: mannen hebben zo nu en dan écht een mannenavond nodig

Een voetbalwedstrijd bezoeken, de kroeg induiken, een avondje gamen of gezellig met vrienden op de bank hangen met bier en snacks... Dat hebben mannen gewoon zo nu en dan even écht nodig! Tenminste, dat is wat de wetenschappers zeggen!

Mannen moeten zich soms in honderd bochten wringen om een avond met vrienden te gaan hangen. Oké, misschien niet altijd en misschien maar in twee of drie bochten, maar als manlief een mannenavond aankondigt, moeten ze zich wel bijna altijd verdedigen.

Dat is vanaf nu verleden tijd! Sorry mede dames, maar er is dus écht wetenschappelijk bewijs dat een mannenavond goed is voor een man.

Aapjes

In een Duits onderzoek is namelijk naar voren gekomen dat de mannelijke ‘bonding’ essentieel is voor het verminderen van stress, het verkrijgen van een veilig gevoel en zelfs voor een langer leven! De studie maakte gebruik van Berberapen als proefpersonen. Van deze aapsoort is bekend dat ze mensenachtig sociaal gedrag vertonen.

De apen vertoonden tijdens het onderzoek van nature minder angst wanneer ze met een mannengroep op pad waren, dan wanneer ze met hun partner of familieleden op pad waren. Ook waren de apen in het onderzoek een stuk kalmer en relaxter wanneer ze omringd waren door andere mannetjesapen.

Volgens onderzoeker Christoper Young vormden de mannelijke apen sociale banden die flink lijken op menselijke banden en vriendschappen. Tijdens de studie vormden de mannelijke apen een band door bij elkaar te ‘vlooien’. Natuurlijk gaat dit bij mensen wel even anders, maar het is wel sterk vergelijkbaar. In menselijke termen zou het namelijk neerkomen op bijvoorbeeld een mannenavondje in de kroeg of samen sport kijken.

Dus dames: als je man volgende keer een mannenavondje probeert te plannen, moedig dit dan vooral aan! Heb jij daarna een nog leukere man thuis! En heren: er wordt gesproken over zo nu en dan een mannenavondje hé… Dit is geen excuus om vanaf nu alleen nog maar met je vrienden op pad te gaan.

Bron: bedrock

Delen