Zo lang blijven klusjes gemiddeld liggen
Delen

Zo lang blijven klusjes gemiddeld liggen

Het zolderraam. De badkamer. Het aanrecht. Die muur die nog een likje verf moet. Dat gescheurde tapijt dat vervangen moet worden. Al die klusjes waarover gezeurd blijft worden, maar die blijven liggen. Hoe lang blijft dat zo?

Volgens een onderzoek in opdracht van Centraal Beheer, blijven deze klusjes bij iedereen gemiddeld twee jaar liggen. Bij 19% van de klussers worden ze zelfs vier jaar uitgesteld!

Bij de helft van de ondervraagde mensen was het natuurlijk een duidelijke bron van ergernis, want het is moeilijk om daar niet ruzie over te maken. Maar zo zegt 11% van de mensen dat ze er gewoonweg geen tijd voor hebben. Ook begrijpeljk. Ruim 60 procent van de Nederlanders schakelt wel eens een klushulp in omdat zij zelf niet kunnen klussen. Net geen kwart zegt wél te kunnen klussen maar niet zo goed als een professional, dus nog een reden om uit te stellen.

De top 5 vervelendste klusjes

De klussen die het vaakst blijven liggen zijn het verven van muren en witten van plafonds, plinten vastleggen, electriciteitskabels netjes wegwerken, ophangen van spullen als lampen en schappen en het kitten van de badkamer.

Bron: RTL Nieuws | Beeld: iStock

Delen