Onderzoek: We moeten vaker zoenen!
Delen

Onderzoek: We moeten vaker zoenen!

Een zoen. Bijna iedere relatie start ermee. Maar waarom vergeten we dat nog wel eens in een langdurige relatie, wanneer we de passie van een lekkere zoen inruilen voor een vluchtige kus? Dit zijn de redenen waarom we weer vaker moeten zoenen!

Als jij en je lief al lang samen zijn, is het nog steeds van belang dat jullie elkaar genoeg zoenen. Een goede zoen maakt je aantrekkelijker en maakt de kans op een lange relatie groter.

Dealbreaker

Vrouwen hebben meer belang bij kussen dan mannen. Vrouwen gebruiken een zoen als een vorm van selectie van hun partner. Ze kijken of hun partner genetisch wel geschikt is. Een slechte kus kan dus een deal breaker zijn, maar een geweldige zoen kan juist een game changer zijn. Vrouwen willen gewoon, als je kijkt naar de lange termijn, gezonde baby’s op de wereld zetten. En de beste manier om erachter te komen of dat kan, is met een lekkere zoen!

Het is goed voor je relatie

Bij een zoen komt veel oxytocine vrij in je lichaam, dat is het knuffelhormoon dat verbinding en intimiteit stimuleert. Ook vermindert het hormoon stressgevoelens en de kans op conflicten. Als koppels regelmatig met elkaar zoenen is er meer kans dat ze gelukkig zijn en zich verbonden met elkaar voelen. Bij een goede zoen komt ook veel oogcontact kijken, wat het moment weer veel intiemer maakt.

Meer zoenen, minder zorgen

Zoenen vermindert stress en negativiteit door oxytocine, en zorgt voor een gelukkiger gevoel, omdat het ervoor zorgt dat het stresshormoon cortisol afneemt. Maar een spannende zoen zorgt ook voor adrenaline in je lichaam, waardoor je hartslag omhoog gaat, wat weer voordelen heeft voor je bloedsomloop. Laat je zorgen dus varen en laat je meeslepen in een lekkere zoen, waardoor je de wereld om je heen even vergeet en je alleen even aan je partner kan denken.

Al heb je jaren een relatie, zoenen blijft belangrijk. Het maakt je als stel gelukkiger, het vermijdt conflicten, je voelt je meer verbonden met elkaar en het maakt je aantrekkelijker. Wat heb je te verliezen?

Bron: Cosmopolitan | Beeld: iStock

Delen