100pmagazine_birgit
Zie ook:
Delen

Birgit Schuurman openhartig over zwanger worden: kans op kindje was 2 à 3 procent

Voor Birgit Schuurman en haar vriend Sander kon 2022 niet beter beginnen. Op 31-12-2021 zijn Birgit en haar vriend Sander namelijk de trotse ouders geworden van een prachtige zoon: Jimi. Birgit en Sander waren dolblij met de geboorte van hun kleine spruit. Toch is het zwanger worden helaas niet vanzelf gegaan. Op Instagram vertelt Birgit hier openhartig over. 

‘Om hoop te geven’

Op Instagram schrijft Birgit, dat ze van veel mannen en vrouwen vragen krijgt over haar zwangerschap. Birgit schrijft: “Omdat ik niet meer de allerjongste ben zijn blijkbaar toch veel mensen benieuwd naar ons verhaal.”

Ondanks dat het een heel privé verhaal is, heeft ze besloten haar verhaal te delen op Instagram. “Om hoop te geven…”

“ruim een jaar bezig”

De actrice en haar vriend waren ruim een jaar bezig om zwanger te worden, maar helaas lukte dit niet. Birgit schrijft dat ze al 10 jaar een “heftige menstruatie” had. Toen ze haar gynaecoloog in Nederland om raad vroeg, gaf hij aan dat ze zich niet zoveel zorgen hoefde te maken om haar heftige menstruatie: “probeer maar gewoon samen”.

België

Na weer een aantal maanden tevergeefs proberen om zwanger te worden, wees iemand Birgit op een fertiliteitsarts in Leuven. Ze besloot om een gesprek aan te vragen. In verband met corona werd dit een zoom-gesprek. Na een gesprek van 30 minuten vond deze arts dat haar menstruatie onderzocht moest worden, “want zoveel pijn en bloedverlies hoorde niet”, aldus Birgit.

Onderzoek

Binnen twee weken had Birgit een inwendig onderzoek in België en een MRI en bloedonderzoek om vast te stellen wat er aan de hand was. Ook Sander moest voor de zekerheid zijn zaad laten testen. Birgit schrijft: “Ze vermoedden bij mij poliepen, endometriose of adenomyose. Dit allemaal alleen door naar mij te luisteren! Lang verhaal kort: ik bleek het alle drie te hebben.”

Uitslag

Na de onderzoeken bleek dat Birgit poliepen in haar baarmoeder had, bloedwaardes die op endometriose duidden en een MRI die adenomyose liet zien. Dat, in combinatie met Birgit’s leeftijd, stemde de arts alles behalve hoopvol. “We moesten toch ook denken aan eventuele eicel-donatie mochten we echt een kindje willen…”

“kans op kindje 2 à 3 procent”

Birgit en Sander kregen te horen dat de kans dat ze samen een kindje konden krijgen 2 à 3 procent was. “We waren zo verdrietig” schrijft Birgit. Toch werden ze ook heel vastberaden. “Het was geen 0 % dus er was hoop!”

Alles geprobeerd

Birgit en Sander hebben er toen alles aan gedaan om de kwaliteit van de eicellen te verbeteren: “doormiddel van een shitload aan supplementen, verandering van levensstijl; voeding, andere cosmetica, plastic producten vermijden, etcetera.” Ook is Sander gestopt met roken. Birgit schrijft: “Ik heb toen echt ALLES geprobeerd zodat ik, mocht t toch niet lukken, niet kon denken; Had ik ook nog maar zus of zo geprobeerd.”

“Wij hebben t mega geluk gehad dat dat na 1 poging is gelukt”

Uiteindelijk werden de poliepen verwijderd en is Birgit zwanger geworden na 1 poging ICSI/IVF. “Ons werd toen na de operatie ICSI/IVF aangeraden en wij hebben t mega geluk gehad dat dat na 1 poging is gelukt.” Ook schrijft Birgit: “Ook belangrijk om te zeggen: Na het stoppen met roken en de supplementen waren er 9 keer meer zaadcellen en was er bij Sander geen sprake meer van verminderde vruchtbaarheid.”

Birgit vindt ook: “kijk verder naar andere artsen als je je niet gehoord voelt, onderzoek wat nog meer mogelijk is. (…) Ik weet niet wat er uiteindelijk bepalend is geweest (naast de broodnodige operatie) maar ik had uiteindelijk een top eitje en Sander een topzaadje die kon worden tot Jimi in een schoongemaakte baarmoeder.”

De actrice is zich er van bewust dat het bij sommigen uiteindelijk toch niet lukt, wat er ook geprobeerd wordt: “en dat is meer dan verdrietig…Maar toch wilde ik dit delen, omdat ik denk dat sommigen hier bij gebaat kunnen zijn.”

Benieuwd naar het hele verhaal van Bridget? Hieronder zie je haar volledige post, die verder gaat in de comments van haar bericht:

https://www.instagram.com/p/CaO4nhhMI6z/?utm_source=ig_web_copy_link

Gezin van Birgit

Jimi is het eerste kindje voor het gelukkige stel samen. Uit een eerdere relatie heeft Birgit al een zoon Chico, die nu dus grote broer is! Haar eerste zoon Chico kreeg ze met haar ex Arne Toonen. De vader van haar tweede zoontje is Sander van Haarlem met wie ze ondertussen alweer langer dan twee jaar samen is.

Bron en Beeld: Instagram Birgit Schuurman.

Delen

Meer over Birgit Schuurman

Dít is de leuke moeder van Katja en Birgit Schuurman
Dít is de leuke moeder van Katja en Birgit Schuurman
WAUW: Birgit Schuurman poseert naakt op het strand
WAUW: Birgit Schuurman poseert naakt op het strand
Lees alle artikelen over Birgit Schuurman