100%NL Magazine WIDM
Zie ook:
Delen

LEZEN: Wat gebeurt er als niemand de mol raadt?

Ieder jaar eindigt het seizoen van Wie is de Mol? met één winnaar, één verliezer en één mol, maar wat nou als niemand de juiste mol raadt?

Wie is de Mol?

Wie is de Mol? is al jaren een hit op de Nederlandse televisie. Een groep kandidaten probeert, door samen spelletjes en puzzels te doen, zoveel mogelijk geld op te halen voor de welbekende pot. Één kandidaat, de mol dus, probeert tijdens ieder spel en iedere proef zo weinig mogelijk geld op te halen. Als het aan hem of haar ligt, wordt er helemaal geen geld opgehaald tijdens alle spellen. Dit jaar zijn de kandidaten, crewleden en presentator Rik van de Westelaken naar Mexico afgereisd om het programma te maken.

De verkeerde mol

De finale van Wie is de Mol? is ieder jaar weer zenuwslopend. Terwijl de één al vanaf aflevering 1 op de juiste mol zit, zit de ander er helemaal naast. Wat wij en de rest van Nederland ons al heel lang afvragen, is wat er gebeurt als niemand van de finalisten de juiste mol raadt. Veronica Superguide deed aanvraag bij AVROTROS en zij vertelden dat er, hoe dan ook, iéder jaar een winnaar is. ‘Er is altijd een winnaar, namelijk de kandidaat die de finale-test het beste heeft gemaakt’, vertelde een woordvoerder van AVROTROS.

Per ongeluk

De test wordt altijd door één iemand beter of sneller gemaakt. Ook al stemt een kandidaat op de verkeerde mol, dan kan hij of zij bepaalde vragen wel juist beantwoorden. De vraag ‘Zat de mol in groep A of B bij opdracht X?’ zou per ongeluk goed beantwoord kunnen worden. Ook wordt er gelet op de tijd. Als alle deelnemers alle vragen fout hebben, wint degene die de test het snelst invulde. Het is dus niet mogelijk dat er een jaar komt waarin niemand het spel wint.

Bron en Beeld: AVROTROS en Veronica Superguide

Delen