100%NL Magazine Willeke Alberti
Zie ook:
Delen

Fysieke problemen voor Willeke Alberti na heftige maanden: ‘Ik ben goed behandeld’

Willeke heeft heftige maanden achter de rug en zij heeft het niet alleen mentaal, maar ook fysiek heel zwaar. Zij vertelt erover...

Willeke Alberti

Willeke Alberti is de artiestennaam van Willy Verbrugge. Ze is al jaren bekend als één van Nederlands favoriete zangeressen. Op 11-jarige leeftijd maakte Alberti al haar musical debuut bij de musical Duel om Barbara en in 1963 kwam haar eerste hit Spiegelbeeld uit. Vervolgens was de zangeres te zien in verschillende films en televisieprogramma’s als De kleine waarheid, Oom Ferdinand en de toverdrank en Goede tijden, slechte tijden. Ze was in 2016 te zien in De Beste Zangers van Nederland. Heel Nederland is gek op Willeke.

Grootste verlies

Het is alweer een aantal maanden geleden dat Willeke afscheid moest nemen van haar dochter, Daniëlle van ‘t Schip. Zij overleed aan de gevolgen van kanker. Willeke probeert de draad weer op te pakken, maar zij heeft het ongelooflijk moeilijk met dit verlies. In Libelle blikt zij terug op de afgelopen, heftige maanden. ‘Een kind kwijtraken is het grootste verlies dat je kunt meemaken. Het heeft me diep geraakt en nog steeds vind ik het moeilijk om erover te praten, om er woorden aan te geven. Het zou haar tekortdoen om het erover te hebben. Dat voelt te privé en intiem’, vertelt zij.

Fysieke problemen

Naast de mentale problemen, heeft Willeke ook met fysieke problemen te maken. ‘Heftige emoties zorgen er namelijk voor dat ik stemproblemen krijg. Al die gevoelens drukken letterlijk mijn keel dicht. Dan kan ik het gewoon even niet meer. Het kost een hoop moeite om daar weer uit te komen.’

Naast stemproblemen, gebeurde er nog meer. Willeke viel onlangs tijdens het uitlaten van haar hond. Haar neus moest in het verband. ‘Maar je hoort me niet klagen hoor, ik ben goed behandeld’, vertelt Willeke. De zangeres blijft, ondanks alle tegenslagen en heftige gebeurtenissen, heel moedig en positief. ‘Mijn leven is geen drama, ik ben hartstikke blij met het pad dat ik tot nu toe heb mogen bewandelen. Mijn stemproblemen zijn voorbij en ik mag weer doen wat ik het allerliefste doe: optreden.’ Wat is dit toch een lieve, sterke powervrouw!

Bron en Beeld: Libelle

Delen

Meer over Willeke Alberti

SHE IS BACK: Willeke Alberti schittert opnieuw op het grote podium
SHE IS BACK: Willeke Alberti schittert opnieuw op het grote podium
Willeke Alberti over zware tijd: 'Als ik eenmaal begin, kan ik niet stoppen'
Willeke Alberti over zware tijd: ‘Als ik eenmaal begin, kan ik niet stoppen’
Lees alle artikelen over Willeke Alberti