100%NL Magazine Gerard Joling
Zie ook:
Delen

Gerard Joling over laatste momenten met zijn moeder: ‘Ik had haar hand vast toen ze overleed’

Vanaf donderdag 9 november ligt de allernieuwste editie van 100%NL Magazine in de winkels. Met op de cover: Gerard Joling & Karsu.

Tijdens het interview met Gerard en Karsu vertelde Gerard openhartig over de laatste momenten met zijn geliefde moeder Janny. 'Ik hield haar hand vast toen ze overleed', laat Gerard weten.

Moeder Janny

Gerard was heel close met zijn moeder Janny, en zij was dan ook zijn allergrootste fan. Een verslagen Gerard Joling schreef op 5 januari 2022: ‘Tot ons grote verdriet is mijn lieve moedertje vanmorgen op 92 jarige leeftijd overleden.’ Een grote klap voor niet alleen Gerard, maar ook voor zijn broer en zus.

Na het overlijden van Janny werd Gerard overspoeld met steunbetuigingen, iets waar Gerard ontzettend dankbaar voor is geweest. Zo liet hij destijds weten: ‘Zoveel kaarten gekregen en zoveel bloemen. Dat is echt niet normaal.’

Gerard Joling over de laatste momenten met zijn moeder

100%NL Magazine: Gerard, je moeder Janny stierf een kleine twee jaar geleden op 92-jarige leeftijd. Je was heel close met haar. Hoe heb je dat beleefd?

Gerard: ‘Ik zat met vrienden te eten op Gran Canaria, toen mijn broer belde om te zeggen dat onze moeder in het ziekenhuis was opgenomen met longontsteking. Hoewel ze volgens mijn broer stabiel leek, was ik in alle staten en belde meteen het ziekenhuis om te overleggen. De arts raadde me aan om naar huis te vliegen. Toen ik mijn moeder een dag later zag, wist ik meteen dat het foute boel was. Ze had zo’n pijn, de schat. Die middag was ze wel opgewekt, want mijn broer en schoonzus waren geweest met de kinderen, en mijn chauffeur. ‘Als jullie het fijn vinden, mag er iemand blijven slapen’, zeiden de verpleegkundigen. Ik haalde wat spulletjes en kwam terug. Die nacht ging ze snel achteruit. ‘Je hoeft niet te huilen, ik heb een prachtig leven gehad’, zei ze. Ik had haar hand vast toen ze overleed. Ze is heel rustig en vredig ingeslapen. Ikzelf had er ook wel vrede mee, maar tegelijkertijd vond ik het meteen onverteerbaar dat ze er niet meer was. We waren nog lang niet uitgepraat. En er is altijd dat nijpende stemmetje in je hoofd dat zegt: heb ik wel genoeg voor haar gedaan?’

Benieuwd naar het hele interview tussen Gerard en Karsu? Dat lees je in de nieuwste editie van 100%NL Magazine. (Verkrijgbaar vanaf 9 november 2023)

Delen

Meer over Gerard Joling

Pijnlijk ongeluk voor Gerard Joling: 'Mijn hemel wat doet dat zeer'
Pijnlijk ongeluk voor Gerard Joling: ‘Mijn hemel wat doet dat zeer’
ZIEN: Zó mooi zagen de partners van De Toppers eruit het afgelopen weekend!
ZIEN: Zó mooi zagen de partners van De Toppers eruit het afgelopen weekend!
Lees alle artikelen over Gerard Joling