100%NL Magazine Dierenbescherming
Delen

Video: geredde hond onherkenbaar na metamorfose!

Bij de Kralingse plas in Rotterdam trof de Dierenbescherming de zwaar verwaarloosde hond Bob aan. Hij zat onder de vlooien en zijn vacht was zo vervilt dat hij nauwelijks kon lopen. Gelukkig waren er mensen die hem konden helpen!

De vrijwilligers van de dierenambulance brachten Bob naar Dierenopvangcentrum Vlaardingen, waar de medewerkers direct in actie kwamen.

Na een vlooienbehandeling en een flinke dosis pijnstillers was Bob doodmoe en werd hij de volgende dag pas geschoren. Omdat Bob er zo slecht aan toe was en hij een flinke hartruis heeft, was scheren onder narcose de enige manier om dit veilig te doen. Voor het scheren woog hij 9,5 kilo en daarna 8,2 kilo. Bob droeg dus 1,3 kilo aan vilt bij zich!

Bekijk hieronder de hele video van Bobs metamorfose.

Help dieren redden

De medewerkers en vrijwilligers van de Dierenbescherming staan dag en nacht klaar voor duizenden dieren zoals Bob. Een zware, maar ook heel dankbare taak. Dit kunnen zij alleen niet zonder jouw hulp. Help daarom de Dierenbescherming met het beschermen van dieren zoals Bob en maak het verschil!

Dit artikel is in samenwerking met de Dierenbescherming geschreven

Delen