100%NL Magazine Guus Meeuwis
Zie ook:
Delen

Guus Meeuwis laat emotioneel van zich horen na állerlaatste Groots met een zachte G-concert

Na 17 jaar Groots met een zachte G is er een einde gekomen aan de concerten in het Philips stadion. Guus vertelt emotioneel over het einde.

Guus Meeuwis

Guus Meeuwis is een Nederlandse zanger. In 1995 had hij zijn grote doorbraak met het nummer Het is een nacht. Dit nummer schreef hij na een romantisch weekend met zijn toenmalige vriendin Valérie. Samen met de begeleidingsgroep won hij in 1994 het eerste AHC-Studentensongfestial op de ALSV Quintus in Leiden. Zij kregen een platencontract aangeboden en zo ontstond de groep Guus Meeuwis & Vagant. In 2001 richtte hij zich op zijn solocarrière.

Guus is inmiddels heel wat jaren gelukkig met Manon Meijers. De twee trouwden twee jaar geleden in het zonnige Portugal. Uit de relatie met Valérie kreeg Guus drie zoons en één dochter.

Rollercoaster

17 jaar lang heeft Guus in het Philips stadion opgetreden met zijn eigen show: Groots met een zachte G. Het gaat hier om 72 concerten in totaal. Gisteren vond de allerlaatste show plaats en Guus vertelde erover aan Omroep Brabant. ‘Het was een heerlijke laatste show, fantastisch. Ik heb echt genoten. We hebben zulke mooie dagen gehad, ik ben vooral dankbaar en blij nu’, zei hij na afloop.

Ondanks het feit dat hij er heel erg van genoot, moest Guus tijdens de laatste shows wel vechten tegen zijn emoties. ‘De shows kwamen dit keer hard binnen. Het was echt een rollercoaster.’ Guus verwachtte dat zijn tranen bij thuiskomst zouden komen. ‘Dat heb je als je je vader en moeder ziet. En dat is ook niet erg, laat ze maar komen. Thuis, als ik straks rustig zit, komen alle emoties wel.’ Begrijpelijk natuurlijk… 

Bron en Beeld: Omroep Brabant

Delen

Meer over Guus Meeuwis

Zo zien de 4 kinderen van Guus Meeuwis eruit!
Zo zien de 4 kinderen van Guus Meeuwis eruit!
ZIEN: De meest romantische kiekjes van Guus en Manon door de jaren heen
ZIEN: De meest romantische kiekjes van Guus en Manon door de jaren heen
Lees alle artikelen over Guus Meeuwis