100%NL Magazine Ilse de Lange
Zie ook:
Delen

LEZEN: Ilse de Lange openhartig over muzikale breuk met Waylon

De twee straalden samen tijdens het Eurovisiesongfestival, maar daarna zijn hun wegen gescheiden. Ilse vertelt nu hoe dat ging...

Ilse de Lange

Ilse De Lange is bekend als Nederlands zangeres. De doorbraak was in 1998 toen ze naar Nashville ging om daar een album op te nemen. Met het album dat ze daar op nam brak ze door in Nederland. Ze won meerdere keren een Edison over de jaren heen en haar albums behaalden achttien keer platina.

In 2014 deed Ilse DeLange met Waylon als het duo The Common Linnets mee aan het Eurovisiesongfestival voor Nederland. Met het nummer Calm After the Storm werden ze tweede.

Muzikale breuk

Als muzikaal duo deden Ilse en Waylon het geweldig en iedereen sprak enthousiast over de twee. Toch zijn zij, na hun deelname aan het Eurovisiesongfestival, ieder een ander pad gaan bewandelen. In LINDA. vertelt Ilse openhartig over de muzikale breuk met Waylon. ‘Door ons succes tijdens het songfestival, stonden wij in veertien landen op één. Er kwamen heel veel kansen op ons af’, vertelt Ilse.

‘Waylon wilde dat op een manier aanpakken die volgens mij niet kon, dus heb ik gezegd: ‘Ik ga toch op die trein springen. Doe mee of niet, maar ik spring erop.” Vóór het songfestival had Ilse al geprobeerd om solo door te breken in Amerika en Duitsland en daarom vond zij het heel bijzonder dat zij deze kansen aangeboden kreeg.

Kruimels

Waylon besloot die grote kans af te slaan, maar Ilse ging ervoor. ‘Toen hij niet mee wilde, dacht ik: dan zie ik wel wat er overblijft aan kruimels.’ Ilse ging samen met de songwriters van Calm After The Storm touren in Duitsland en dat bleek een groot succes te zijn. ‘Inmiddels zijn we tien jaar verder en nog steeds succesvol in Duitsland. Er bleken meer dan genoeg kruimels’, aldus Ilse.

Bron en Beeld: LINDA.

Delen

Meer over Ilse DeLange

Ilse de Lange deelt verdrietig bericht 'Nogmaals sorry'
Ilse de Lange deelt verdrietig bericht ‘Nogmaals sorry’
Dit is de leuke vriend van Ilse de Lange!
Dit is de leuke vriend van Ilse de Lange!
Lees alle artikelen over Ilse DeLange