100%NL Magazine Patrick Martens
Zie ook:
Delen

Kijkers geraakt door bijzonder gesprek met Patrick Martens over coming out

Gisteren tijdens de uitzending van 'Rooijakkers over de vloer' vertelde Patrick Martens openhartig over zijn coming out.

Patrick Martens

In 1999 leerde Nederland Patrick Martens kennen als ‘Morris’ in Goede Tijden Slechte Tijden. Na zijn avontuur in GTST speelde Patrick nog een aantal jaren in de jongerensoap ZOOP.

Tegenwoordig is Patrick één van de vaste presentatoren van Koffietijd. Ook was hij dit jaar te zien in ‘Het Perfecte Plaatje’, waar hij ermee vandoor wist te gaan met de winst! Patrick is van alle markten thuis.

Nieuwe liefde

Patrick is een lange tijd vrijgezel geweest, maar sinds kort is hij weer gelukkig in de liefde! Aan Shownieuws liet hij weten heel erg verliefd te zijn! Patrick is hoteldebotel en laat dan ook weten: ‘Deze keer zit ik niet alleen aan de kersttafel. Dat is heel leuk, ik heb opeens een andere Kerst dan de jaren dat ik het alleen vierde. Ik ben gewoon heel erg verliefd!’.

Aan Art Rooijakkers liet hij een foto van zijn nieuwe vlam zien. Een foto van het gelukkige stel zie je hier.

Kijkers geraakt

Gisteren werd de uitzending van ‘Rooijakkers over de Vloer’ uitgezonden waarbij Art Rooijakkers op bezoek ging bij Patrick Martens. Tijdens het bezoek van Art blikte Patrick voor het eerst terug op zijn coming out. Het wordt een emotioneel beladen gesprek.

Patrick geeft aan dat hij het heel lastig heeft gevonden om uit de kast te komen. Patrick: ‘Ik ben heel erg traditioneel opgevoed. Katholiek. En voor de rest kennen we ook niemand in onze omgeving die anders geaard is. (…) Op dat moment denk je dat je alleen bent.’ Nadat Patrick het eerst had opgebiecht tegen zijn schoonzus, nichtje en uiteindelijk broer, besloot hij het tegen zijn ouders te vertellen. ‘Ik kon het gewoon niet uit m’n mond krijgen. Ik dacht: ik ga het niet doen.’

Patrick raakt zichtbaar geëmotioneerd wanneer zijn ouders ook aan het woord komen. Zijn vader biecht op: ‘Ik voelde me eigenlijk schuldig dat ik het nooit gezien had.’ En zijn moeder Elly laat weten: ‘Als hij maar gelukkig is en lekker in z’n vel zit.’ Wat een geluk heeft Patrick, met zulke lieve ouders!

Bron en Beeld: Instagram Patrick Martens, RTL Boulevard

Delen