Kim-Lian: 'Het werd steeds moeilijker en pijnlijker om weer te vertrekken'
Zie ook:
Delen

Kim-Lian: ‘Het werd steeds moeilijker en pijnlijker om weer te vertrekken’

Kim-Lian woont ondertussen al een paar jaar in het mooie Zweden. Zij vertelt alles over het leven dat zij daar heeft opgebouwd.

Kim-Lian van der Meij

Onze ‘Zweedse Nederlander’ is een echte alleskunner. Van dansen en presenteren, tot het spelen in musicals en series, Kim-Lian kan het allemaal! Het is alweer zo’n vier jaar geleden dat Kim-Lian en haar gezin besloten te verhuizen naar Zweden. Het Gotland is de geboorteplaats van haar man en hij kreeg verlang naar zijn roots. In plaats van er samen nog langer over te fantaseren, besloten ze het heft in eigen handen te nemen en te emigreren. Nu heeft het gezin een droomwoning in het prachtige land waar het hen aan niets ontbreekt. Aan BeauMonde vertelt zij over het leven in Zweden.

Speciale band

Dit land en deze plek hebben Kim-Lian en haar partner Daniël niet zomaar uitgekozen. Daniël is namelijk in Gotland opgegroeid en daardoor is het stel er voorheen al vaker samen geweest. Zowel met z’n tweeën als met hun drie kinderen. Deze plek voelde gelijk als thuiskomen en daardoor gingen zij vaker op en neer. ‘Alleen…het werd steeds moeilijker en pijnlijker om weer te vertrekken. Ik was echt verdrietig als ik hier wegging’. Om die reden hebben zij besloten het vakantieland te veranderen in de vaste woonplaats. ‘Op een stuk grond van vijf hectare hebben we een huis laten bouwen. Ons droomplekje, waar we oud willen worden. En ja, dat kan prima met mijn werk. Ik ben zo’n tien keer per jaar in Nederland, en blijf dan een of twee weken. Omdat ik er nog regelmatig ben, mis ik ook niks aan Nederland’, laat Kim-Lian weten.

Midden in het bos

Hetgeen dat wel compleet anders is als in Nederland, is dat zij nu midden in het bos wonen en heel lang moeten rijden, om überhaupt een supermarkt of winkel tegen te komen. ‘Er is geen Appie om de hoek. De dichtstbijzijnde supermarkt is veertig minuten rijden. Dus als we eenmaal in de stad zijn, gaan we meteen even langs de dierenarts en apotheek’, laat zij weten. En waar in Nederland de stroom goed werkt en er amper sneeuw valt, valt in Zweden de stroom weleens vaker uit en vallen er pakken met sneeuw in de winter. ‘We hebben een grote vriezer in de schuur en een extra aggregaat met benzine, voor als de stroom weer eens uitvalt. Dan is het echt pikkedonker. Niets werkt. We hebben inmiddels ook een sneeuwschuiver en spijkerbanden voor de auto. En extra lichten geïnstalleerd op de weg naar ons huis, vijfhonderd meter door het bos. Anders raken we ingesneeuwd’. Het grote voordeel aan de winter in Zweden, is dat het vroeg donker wordt. Om die reden hangen de kerstlampjes dan ook nu al overal in en om het huis.

Bron en Beeld: BeauMonde.

Delen

Meer over Kim-Lian van der Meij

Column Kim-Lian: 'Ik voel me wel eens schuldig dat ik zo veel van huis ben...'
Column Kim-Lian: ‘Ik voel me wel eens schuldig dat ik zo veel van huis ben…’
Column Kim-Lian: 'Het leven kan een speeltuin zijn, als je maar op die schommel gaat zitten!'
Column Kim-Lian: ‘Het leven kan een speeltuin zijn, als je maar op die schommel gaat zitten!’
Lees alle artikelen over Kim-Lian van der Meij